22. kolo
31.01.2016 16:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencie znovu prohrála, potopil ji desetigólový Sanabria

Černá série neopustila Valencii ani ve dvaadvacátém kole. Netopýři podlehli na domácí půdě Sportingu Gijón a prodloužili svou šňůru bez jediného ligového vítězství na celých jedenáct zápasů. O jedinou branku utkání se postaral v padesáté minutě Antonio Sanabria, jenž úspěšně proměnil pokutový kop.

Valencii nebyla nic platná ani ohromující převaha a řada vypracovaných šancí. Nejblíže měl k vyrovnání Álvaro Negredo, jenže napálil pouze brankovou konstrukci. Domácí tak zůstávají na dvanácté příčce, přičemž na předsezónní cíl v podobě čtvrtého místa již ztrácejí propastných devatenáct bodů. Sporting se posunul na vzdálenost dvou bodů od sestupového pásma, přičemž od svého nedělního soka jej již dělí pouze další čtyři.

Sporting se v minulém kole po dlouhé době rozstřílel a drtivou výhrou 5:1 nad Realem Sociedad utnul vlastní sérii pěti porážek za sebou. To Valencie navzdory ligové mizérii zvládá vítězit alespoň v ligovém poháru, kde díky výhře 1:0 na půdě Las Palmas postoupila již do semifinále. V první půli byli domácí jasně lepším týmem, jenže na ukazateli skóre se tato převaha neprojevila ani v nejmenším. Nejprve hned v úvodu hlavičkoval vysoko Piatti, pak si na téhož hráče počíhal brankář Cuéllar a ani Sofiane Feghouli, jenž se vrací do hry po dvouměsíční absenci, nedokázal ve slibné šanci zamířit mezi tři tyče.

Vůbec největší příležitost úvodní pětačtyřicetiminutovky ale připadla Álvaru Negredovi. Zkušený útočník a kapitán při absenci Paca Alcácera se ocitl osamocen již uvnitř pokutového území, ale přesto během přípravy ke střele neudržel stabilitu a Cuéllara tak chabým pokusem nepřekonal. Sporting sice za celou první půli nepředvedl směrem dopředu zhola nic, ale pět minut po změně stran si všechno vynahradil. Jony Rodríguez chytře upadl po kontaktu s Danilem Barbosou a rozhodčí nařídil pokutový kop. Pablo Sanabria poslal brankáře Ryana na opačnou stranu a svým desátým gólem sezony poslal hosty do nečekaného vedení.

Potvrdila se tak rovněž nepříjemná statistika, kdy Valencie pod vedením kouče Garyho Nevilla pokaždé v zápase inkasuje jako první. Stalo se tak již poosmé, zatímco do vedení se Los Che ještě s anglickým trenérem na lavičce nezvládli dostat ani jedinkrát. Přesto hned pět minut po Sanabriově trefě dělily domácí od vyrovnání jen centimetry, které scházely Negredově hlavičce, aby neskončila jen na vzdálenější tyči, nýbrž v síti.

Negredo posléze pokračoval v mimořádně nepovedeném dni a zahodil další dvě slibné brankové příležitosti. Když pak neuspěl ani střídající Rodrigo Moreno s Feghoulim, provázel závěrečný hvizd sudího také rozezlený pískot z tribun stadionu Mestalla. Valencie opět prohrála a více než na pohárovou Evropu se může se svou současnou formou daleko spíše potýkat s bojem o záchranu...

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

g nevil je najlepsi :) ...tolkooo sa vysmieval a mudrosti daval v tom studiu anglickej ligy....tu sa ukazal

Reagovat
KingMaster13

Gary Já být tebou tak už nekritizuju a zakopu se. Taková ostuda chlapče

Reagovat
smazaný uživatel

Síce som obluboval Garyho ako hráča tak ako tréner zatial nič moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč neměla naše 1 vypsán hcs na výhru hostu??? Často nevěřícně zírám , jak vybírají zápasy , kde vypíšou hcs na výhru outsidera. Tady jim chyběl .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele