38. kolo
13.05.2016 20:30 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Sociedad 0:1

Jediná branka Mikela Oyarzabala v poslední minutě nastavení rozhodla, že se Valencie rozloučí s nevydařenou sezónou domácí porážkou. Hodně vyrovnaný zápas se začal lámat až po přestávce, kdy domácí spálili několik slibných šancí. Netopýři tak nejspíš neskončí letos ani v první polovině tabulky, Baskové naopak upevnili svou pozici těsně za nejlepšími celky letošního ročníku.

První poločas příliš fotbalové krásy nanabídl. V 7. minutě se pokusil o střelu z dálky Paco Alcácer, jenže vysoko přestřelil. To bylo na dlouhou dobu vše ze vzrušujících momentů a rozruch tak způsobilo až v 39. minutě nucené střídání domácího Piattiho. Ten se bez cizího zavinění skácel k zemi a kvůli svalovému zranění musel opustit hřiště. Na jeho místo naskočil devatenáctiletý mladíček Sito, který si tak odbyl premiéru v Primera División. V závěru poločasu opět zahrozili Netopýři, jenže hlavička Santose po rohovém kopu těsně minula Rulliho branku.

Zápas začal téměř osmadvacet tisíc diváků bavit až v posledních dvaceti minutách druhé půle. První velkou šanci měl Santi Mina v 73. minutě. Ten se protáhl s míčem až za obranu Basků, ale svou střelu mezi tři tyče nevměstnal, když proti němu dobře vyběhl brankář Rulli. Domácí forvard si po nezaviněné srážce s hostujícím obráncem a gólmanem odnesl krvavé zranění a musel být krátce ošetřován. Na druhé straně mohl udeřit střídající Bruma, jehož pumelici z poza vápna tečoval před domácím gólmanem Doménechem obránce Siqueira. Doménech nicméně ukázal skvělý reflex a míč na poslední chvíli vyrazil!

Aktivní Bruma měl pak ještě několik šancí v závěru zápasu, když střílel z přímého kopu v 88. a 89. minutě. Ani jedna střela však Doménecha nevylekala. Na druhé straně následně spálil obrovskou šanci Negredo, jehož hlavička letěla po sérii odrazů příliš vysoko. Ještě větší rozruch ale způsobilo sražení domácího kapitána Alcácera ve vápně San Sebastianu. Zákrok Mikela Gonzáleze ale sudí jako penaltový neposoudil. Rozhodující se tak ukázala až šance hostů v poslední minutě nastavení. Bruma pálil ostrými ve vápně, ale Doménech jeho střelu vyrazil. K odraženému míči se však dostal Oyarzabal, jenž napálil balón z velké blízkosti do sítě - 0:1! Real tak zakončil sezónu dvěma výhrami, Valencie naopak třetí porážkou v řadě.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
RS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele