10. kolo
31.10.2015 18:15 CET
3 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Levante UD 3:0

Městské derby s Levante ovládla domácí Valencie a pokračuje tak ve svém stíhání špice tabulky, díky sobotním třem bodům již poskočila na šestou příčku. Hosté naopak po jasné prohře 3:0 zůstávají přilepení ke dnu Primera División.

Skóre po hodině hry otevřel proměněným pokutovým kopem Paco Alcácer, jehož záhy doplnili Sofiane Feghouli a Zakaria Bakkali. Levante prodloužilo svou letošní agónii, která doposud čítá jednu jedinou ligovou výhru a celkem nasbíraných všehovšudy šest bodů. Není tak divu, že se momentálně ten menší z valencijských klubů dívá zespoda na všech zbylých devatenáct celků španělské nejvyšší soutěže.

Úvod do zápasu přitom měli hosté slibný - v osmnácté minutě se Roger dostal po Toňově přihrávce do slibné střelecké pozice, jenže ke smůle Levante trefil pouze brankovou konstrukci. Od té chvíle to již šlo s hosty z kopce, byť do poločasové přestávky ještě udrželi alespoň bezbrankový stav, neboť Alcácer s Feghoulim své příležitosti neproměnili.

Po změně stran ještě brankář Rubén zvládl zasáhnout při ráně Andrého Gomese, ovšem ve čtyřiašedesáté minutě již čelil jen stěží řešitelné situaci v podobě pokutového kopu. Aktivního Feghouliho totiž povalil na zem Rubén Martínez a nařízenou penaltu zvládl Alcácer přetavit ve svůj třetí gól sezony. Zdvojnásobit vedení se málem záhy povedlo Danielu Parejovi z přímého kopu, ovšem nakonec se šťastným střelcem stal Feghouli, když míč zblízka doklepl do odkryté brány.

Deset minut před koncem se pak postaral o zcela poklidný závěr z pohledu domácích belgický reprezentant Bakkali, jemuž sedla náramně rána zpoza šestnáctky, která zaplavala až za Rubénova záda. Alespoň zkorigovat zápas mohl Jordi Xumetra, jenže z dobré pozice trefil pouze připravenou náruč gólmana Jaumeho Domenecha.

Levante má rozhodně co napravovat a již nyní se ocitá v pořádných potížích spojených s bojem o záchranu. Nejbližší šanci na reparát skýtá domácí zápas s Deportivem la Coruňa. To Valencii čeká další zápas hned ve středu, když zavítá do Belgie na hřiště Genku v rámci Ligy Mistrů, víkendový ligový zápas pak bude z kalibru těch vůbec nejtěžších - Netopýry totiž bude hostit Celta Vigo.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele