34. kolo
20.04.2016 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sevilla selhala v Gijónu, rozhodl López

Sevillské trápení na hřištích soupeře stále nebere konce. Andaluský celek sice zprvu na půdě Sportingu Gijón vedl díky trefě Vicenteho Iborry, jenže domácí srovnali ještě do přestávky kvůli vlastenci Grzegorze Krychowiaka a v samém závěru pak dokonce dokonali dramatický obrat na konečných 2:1 zásluhou Ismy Lópeze.

Sporting se tak vyšponoval na první nesestupové sedmnácté místo na úkor Granady, která však má svůj zápas s Levante stále před sebou. Sevilla zůstává sedmá a naděje na Ligu mistrů bude muset opřít jedině o další úspěch v letošním ročníku Evropské ligy. Sevillský kouč Unai Emery učinil oproti vítězné sestavě z čtvrtfinálového měření sil proti Athleticu hned sedm změn a ve výsledku to nakonec bylo znát. To domácí se naopak v závěru sezony vzepjali k mocnému boji o záchranu, neboť z posledních pěti kol prohráli jediné.

V sobotu však Gijón čeká mimořádně náročný výjezd na půdu Barcelony, která v tomto kole znovu rozžhavila svou hvězdami nabitou ofenzivu na plné obrátky, když osmi góly smetla Deportivo la Coruňa a nutně potřebuje ve zbývajících ligových kolech zvítězit. Větší důležitost tak získávají následující střetnutí s Eibarem a Getafe, přičemž celou sezonu pak Sporting zakončí doma proti Villarrealu. To Sevillu čeká městské derby s Betisem, ovšem větší pozornost bude jistě věnována jejímu semifinále Evropské ligy se Šachtarem Doněck...

Andalusané přitom vlétli do středečního zápasu po hlavě a zásluhou Iborrovy deváté trefy sezony vedli na stadionu Molinón již od osmé minuty. Z dalších šancí hostí se už ale nic neurodilo, a když už se prosadil Krychowiak, tak do vlastní brány, neboť nešťastně tečoval přímý kop. Po změně stran se již hra vyrovnala a utkání spělo k remíze, jenže v samém nastavení strhnul všechny body na stranu Sportingu López, jenž si naběhl na pas Atmaneho a přesnou ranou levačkou zaskočil brankáře Rica. Ligový nováček tak zvítězil 2:1 a boj o záchranu letos podle všeho nabídne ještě pořádně napínavou podívanou.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Autor článku zapoměl, že Sevilla hrajě finále Copa del Rey s Barcou a náskok na Malagu je slušný, takže pokud se Sevilla nedostane do krize tak EL už je v podstatě jistá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele