24. kolo
14.02.2016 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla zásluhou Banegy s Gameirem přehrála Las Palmas 2:0

Sevilla nepřipustila jakékoli překvapení a zodpovědným výkonem přehrála nováčka z Las Palmas v poměru 2:0. Andaluský celek tak protáhl svou aktuální sérii neporazitelnosti na výtečných dvanáct utkání a pokračuje v útoku na klíčové čtvrté místo v ligové tabulce.

Úvodní hodina zápasu přitom domácí příznivce nijak nerozradostnila, ale trefy Kevina Gameira s Everem Banegou nakonec zajistily svěřencům Unaie Emeryho výhru a pojištění páté příčky. Čtvrtý Villarreal však odmítá prodat svou kůži lacino a nadále na Sevillu drží luxusní osmibodový náskok. Hosté po čtvrté prohře z posledních pěti kol zůstávají na první sestupové příčce.

Přestože o favoritovi zápasu nebylo pochyb, lépe do první půle vstoupilo Las Palmas. Pedro Bigas byl prvním, kdo se hlavičkovým pokusem přiblížil k průlomu skóre a domácí brankář Sergio Rico měl posléze co dělat, aby vytěsnil další hlavičku Davida Garcíi. Ani do třetice pak aktivita hostí nebyla odměněna, neboť Jonathan Viera zahodil slibnou příležitost a pouze pošimral břevno sevillské branky.

Domácí se dostali k pořádnému ohrožení soupeře až po změně stran. Po soustavném tlaku od úvodu druhé půle nakonec defenziva Las Palmas povolila v devětašedesáté minutě, kdy střídající Vitolo připravil palebnou pozici pro Banegu a ten levačkou trefil přesně. Když pak hned šest minut nato aktivní Vitolo dostal do další šance Kevina Gameira, vedli již sevillští dokonce o dva góly a utkání již mohli dohrát v naprostém poklidu. Pro francouzského útočníka již šlo o branku číslo osmnáct. Jen tak pro zajímavost - Gameiro celých šestnáct gólů nastřílel na domácí půdě stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána...

O možné zdramatizování závěru utkání se ještě mohl postarat Mubarak Wakaso, jenže po pasu Viery poslal svou ránu levačkou vedle. Sevilla tak nakonec zvítězila 2:0 a pokračuje ve stíhací jízdě za vysněnou Ligou Mistrů. V příštím kole ji čeká výjezd do Madridu na hřiště tamního Raya Vallecana, zatímco Las Palmas domá přivítá tabulkového lídra z Barcelony.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele