15. kolo
12.12.2015 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Sporting Gijón 2:0

Dvě pozdní trefy Kevina Gameira zajistily Seville další tři body za vítězství 2:0 nad Sportingem Gijón a posunu tabulkou vzhůru k vyhlíženým pohárovým příčkám. Francouzský útočník nejprve využil pokutový kop, který zároveň znamenal i vyloučení Luise Hernándeze, a pět minut nato pojistil vedení Sevilly usměrněním centru Jevhena Konopljanky do sítě.

Svěřenci Unaie Emeryho tak vystoupali již na sedmou pozici v ligové tabulce, a to především zásluhou svého šestého domácího prvenství na domácí půdě. Sporting zůstává patnáctý, čtyři body nad sestupovými vodami.

Již od úvodu bylo jasné, kdo bude utkání dominovat, a to se také potvrdilo. Sevilla se poslední dobou těší dobré formě a napříč všemi soutěžemi neprohrála již pět zápasů v řadě, včetně cenného vítězství nad Juventusem v rámci úterní Ligy mistrů. Tuto statistiku potvrdili Andalusané také v sobotní večer, i když si na své zásahy museli drahnou dobu počkat. Přitom neměli k průlomu skóre daleko hned ve třetí minutě prostřednictvím rány Banegy z kraje pokutového území, jenže ta nakonec prosvištěla těsně vedle.

Nakonec si Sevilla musela na gól počkat až do minuty pětasedmdesáté, v níž Hernández potáhnul ve vlastním pokutovém území Fernanda Llorenteho za dres a kromě pokutového kopu si vysloužil také druhou žlutou kartu a předčasný odchod do kabin. K exekuci této jedinečné příležitosti se postavil Kevin Gameiro a nezaváhal. Pět minut nato navíc autor první branky přidal i trefu číslo dvě, když doklepl Konopljankův centr a stanul tak v čele střeleckých statistik hráčů Sevilly za dobu působení kouče Emeryho.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
Robík

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele