4. kolo
20.09.2015 12:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Sevilla FC - Celta Vigo 1:2

Příšerný vstup Sevilly do nového ligového ročníku pokračuje i čtvrtým kolem, kde svěřenci Unaie Emeryho podlehli v domácím prostředí Celtě Vigo. Hosté jsou takřka přesným sevillským opakem, doposud totiž ani jednou neprohráli a nedělní výhrou 2:1 se posunuli s deseti body na čelo tabulky, které sdílí s Realem Madrid.

O vítězství galicijského celku rozhodla hned úvodní půlhodina, v níž se prosadil Nolito s Danielem Wassem a domácí už čekala příliš velká překážka na to, aby si vybojovali alespoň bod. Po změně stran sice vykřesal jiskřičku naděje Fernando Llorente svým prvním gólem v novém dresu a v samotném závěru ještě uviděl červenou kartu hostující Jonny Castro, jenže víc branek už Sevilla přesto přidat nestihla. Andalusané tak zůstávají blízko samotného ligového dna s pouhými dvěma body.

Tým kouče Eduarda Berizza tak zatím zaváhal pouze jedinkrát, a to dosti kuriózním způsobem, kdy přišel o vedení v domácím zápase proti nováčkovi z Las Palmas, který navíc dohrával o desíti. Toto povolení v koncentraci však Celta zdárně zahnala hned v dalším kole a zdá se, že po dvou po sobě jdoucích výtečně odehraných sezonách i letos do třetice zaznamená další zlepšení.

V patnácté minutě načal Sevillu Nolito, když vtrhnul do šestnáctky a přízemní ranou na přední tyč překonal zaskočeného Sergia Rica. Šlo již o jeho čtvrtý gól ve třech odehraných zápasech. Deset minut nato navíc zdvojnásobil vedení hostů po přihrávce Huga Malla dánský záložník Daniel Wass, náhrada za Michaela Krohn-Dehliho, jenž v létě odešel právě do Sevilly a toto mizerné představení svého nového týmu sledoval z lavičky. Ne však nadlouho, v třicáté minutě totiž přece jen naskočil do hry místo Vitola.

Hosté v tu chvíli svého papírově lepšího soupeře zcela převálcovali, ovšem Sevilla se o poločasové přestávce přece jen vzchopila a na úvod druhé půle vývoj utkání zdramatizovala zásluhou Llorenteho hlavičky z Marianova centru. Asi největší šanci na vyrovnání měl symbolicky Krohn-Dehli, jenže svou ránu proti bývalému zaměstnavateli poslal vedle.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
santini

pekne Celtička!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele