19. kolo
09.01.2016 18:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Athletic Bilbao 2:0

V atraktivním duelu mezi Sevillou a Athleticem dnes triumfovali domácí Andalusané, kteří díky výhře 2:0 přeskočili v tabulce právě Lvy a okupují šestou pozici. Sevillistas své trefy rozdělili rovnoměrně do obou poločasů, přičemž autorem obou branek byl Kevin Gameiro. Ten k přesnému zásahu z první půle přidal po přestávce i proměněnou penaltu.

Sevilla přitom do zápasu nevstoupila vůbec dobře. Krušné chvíle zažívali domácí v 5. minutě, kdy měl na kopačce gól García, ale míč srazil mimo nebezpečí Carrico. Z následného rohu pak García ohrožoval domácí svatyni akrobatickým zakončením, Rico ale vytáhl fantastický zákrok a uhájil domácím čisté konto. V 8. minutě pak zahrával Etxebarria dalekonosnou standardku, po níž se k výstavní střele z voleje dostal San José. Pravděpodobnému gólu kola ale zabránilo břevno!

Baskové byli nadále nebezpečnější a ve 14. minutě mohli litovat další spálené šance, když nebezpečně hlavičkoval Lekue. Mladý odchovanec Athleticu byl ale i tak v postavení mimo hru. Navzdory všemu padl první gól do sítě Basků. Lekci z produktivity hostům uštědřil Gameiro, který si zaběhl mezi obránce, dostal míč do sprintu od Vitola a chladnokrevně zamířil přízemní střelou k tyči - 1:0! Baskové se museli ze studené sprchy pár minut otřepávat, ke konci první půle však Sevillu znovu dostali pod tlak. Ve 38. minutě se mohl lacino k brance dostat Aduriz, ale Rico nepovedenou malou domů dokázal v poslední chvíli odkopnout mimo. O minutu později zakončil Williams svůj odvážný průnik pouze střelou do boční sítě. V samotném závěru pak ještě mohl vyrovnat Aduriz, jeho lob se ale do branky nevešel.

Zlomový okamžik utkání přišel v 57. minutě. Domácí Krychowiak si v pokutovém území Athleticu ukázkově zaplachtil vzduchem, aniž by došlo ke kontaktu s kterýmkoli bránícím hráčem a sudí Iglesias to polskému záložníkovi spolkl i s navijákem. Místo potrestání hereckého výkonu Krychowiaka dostal žluté napomenutí Laporte a kopala se penalta. Střelec první branky Kévin Gameiro se nenechal ničím rozhodit a střelou do protipohybu gólmana Iraizoze zvýšil na 2:0!

Sevilla se po zdvojnásobení svého vedení už soustředila především na bránění, ale Baskové se nevzdávali a dále ohrožovali branku Sevilly. V 68. minutě vystihl špatnou domácí rozehrávku de Marcos, jenže jeho střela z hranice velkého vápna šla nad. Další vzrušení před brankou Rica přišlo v 75. minutě, kdy se pro změnu poroučel ochotně k zemi Aduriz. Nejlepší střelec Athleticu si ale pokutový kop nevymodlil. Utkání tak ovládla Sevilla, která se i přes nepříliš povedený výkon posunula na pohárovou příčku. Baskové jsou na sedmé pozici.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
Robík

Zase stejně

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele