31. kolo
03.04.2016 18:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SD Eibar - Villarreal CF 1:2

Jestli byl před jednatřicátým kolem hlavním adeptem na zisk klíčového čtvrtého místa Villarreal, tak po něm již o hegemonii Žluté ponorky takřka nemůže být sporu. Zatímco všichni pronásledovatelé totiž body ztráceli, Villarreal dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející zápas na půdě Eibaru a po výhře 2:1 má kvalifikaci do příštího ročníku Ligy Mistrů na dosah ruky.

Nutno podotknout, že již pro svěřence trenéra Marcelina bylo načase, aby znovu v ligové soutěži zabrali, neboť v neděli vážně hrozilo, že se jejich série bez vítězství protáhne na celých pět zápasů. Na úvodní branku Andera Capy z dvaadvacáté minuty však dokázal ještě do přestávky odpovědět Adrián a Roberto Soldado pak krátce po změně stran dokonal úspěšný obrat.

Lépe do utkání vstoupili domácí, kteří se málem ujali vedení hned v první minutě, když pokoušel štěstí Borja, ovšem jeho křižná rána nakonec prosvištěla vedle. Tentýž hráč pak se svou hlavičkou neuspěl ani v minutě dvacáté, ovšem mrzet jej to dlouho nemuselo. Hned vzápětí se totiž po akci Joty dostal k odraženému míči Capa a s pomocí teče Víctora Luize překonal zpoza šestnáctky brankáře Aréolu.

Villarreal do té době směrem dopředu předvedl jen velmi málo, ovšem v pětatřicáté minutě svým příznivcům vše vynahradil. Rána Soldada po přistrčení Suáreze si ještě na gólmana Riesga nepřišla, jenže odražený míč se dostal k nohám Adriána, pro nějž už nebyl problém uklidit míč do sítě. Hosté pak dokonce mohli dokonat obrat ještě do přestávky, avšak Tomás Pina pouze přestřelil.

Po změně stran se už však hosté dočkali. Lópezova rána ještě přišla vniveč, ale Roberto Soldado se v padesáté minutě pohotově zorientoval ve zmatku po nadvakrát tečovaném centru Suáreze a napálil míč za Riesgova záda. Villarreal si pak zbytek utkání zkušeně pohlídal a před pátou Celtou Vigo drží sedm kol před koncem luxusní osmibodový náskok. V příštím kole jej navíc čeká domácí zápas s trápícím se Getafe. Eibar zůstává devátý.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Asi 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele