33. kolo
16.04.2016 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SD Eibar - Real Sociedad 2:1

Realu Sociedad opojení z nedávných úspěchů dlouho nevydrželo. V baskickém derby proti Eibaru totiž celek ze San Sebastiánu prohrál 2:1, přestože po brzké trefě Davida Zurutuzy vedl.

Domácí od roku 2014, kdy poprvé v klubové historii postoupili do Primera División, ani jedinkrát nedokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu... až do této soboty. Díky trefám Sergiho Enriche s Gonzalem Escalantem se Eibar posunul na celkový zisk jednačtyřiceti bodů a takřka najisto si již zajistil své setrvání v první španělské lize i pro příští sezonu. Sociedad je na tom na bod stejně, a to především díky nedávným triumfům nad favority ze Sevilly a Barcelony.

Vše přitom zprvu vypadalo pro hosty perfektně - už v sedmé minutě totiž šli do vedení zásluhou Davida Zurutuzy, pro nějž šlo o první branku sezony. A rovnou šlo o trefu parádní. Záložník Sociedadu si po vhazování umně přehoupl míč přes bránícího Dannyho Garcíu a z voleje jej bez váhání napálil křižnou ranou zpoza pokutového území přesně k zadní tyči. Záhy mohl navýšit vedení Realu Carlos Vela, jenže své zakončení jemným obloučkem poslal pouze vedle. A nedlouho nato přišel trest.

Krátce po půlhodině hry poslal Ander Capa centr na hlavu Enriche, jehož hlavičku ještě nešťastně tečoval Diego Reyes a brankář Geronimo Rulli byl již bez šance zasáhnout. Na opačné straně mohl Sociedadu okamžitě vrátit vedení Markel Bergara, nebýt výtečného zákroku Asiera Riesga. Když pak gól Xabiho Prieta rozhodčí neuznal kvůli postavení mimo hru, odcházelo se do kabin za stavu 1:1.

Vítězný gól Eibaru přišel v osmapadesáté minutě. Dosavadní hrdina Zurutuza si v tu chvíli vybral naopak slabší chvilku, když si ve středu pole daroval míč Enrichovi a založil tak útok, najeho konci se objevil hlavičkující Escalante, jenž mezi dvěma obránci poslal Eibar do vedení. O poklidný závěr se pak mohli postarat Keko se střelcem Escalantem, jenže druhý jmenovaný pouze z ostrého úhlu napálil břevno. Zbyl tak ještě čas pro dramatický finiš, během nějž se hosté marně dožadovali odpískání pokutového kopu po pádu Vely. Eibar tak zvítězil v baskickém derby 2:1 a může si definitivně gratulovat k úspěšné sezoně, kterou může dohrát v poklidném středu tabulky.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele