37. kolo
08.05.2016 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

SD Eibar - Real Betis 1:1

V utkání o čest si dnes Betis rozdělil body s domácím Eibarem za remízu 1:1. První poločas vyhráli hosté díky brance Castra z 37. minuty, konečnou podobu výsledku však dal po změně stran Sergi Enrich. Eibar drží dvanáctou pozici, Sevillští jsou čtrnáctí.

Zápas neměl jasného favorita ani náboj boje o sestup či o poháry, nicméně i tak se hrál dobrý fotbal s mnoha šancemi. Ve 27. minutě měl dobrou příležitost poslat do vedení Eibar Ramis, jenž málem zužitkoval rohový kop Keka. Svou střelu z velké blízkosti však napálil jen do připravenho gólmana Adána. Na druhé straně selhal ve stoprocentní možnosti Rubén Castro. Ten sice z úhlu propálil Iruretu, avšak míč se nakonec odkutálel mimo nebezpečí.

Castro ale nepolevil a hned v 37. minutě složil reparát. Čtyřiatřicetiletý veterán se ocitnul na konci nádherné kombinace zelenobílých, při níž posílal centr do vápna Joaquín. Nikým nehlídaný Castro jen lehce dloubnul do stříleného pasu a Irureta neměl nejmnší šanci zareagovat - 0:1! Těsně před přestávkou ještě zahodil dobrou příležitost domácí Dos Santos, který se dostal k odraženémiu míči. Adán však vytasil další důležitý zákrok a udržel pro své mužstvo poločasové vedení.

Baskové se se svými fanoušky nechtěli rozloučit s končící sezónou porážkou a po změně stran výrazně zabrali. Betis byl v defenzívě a balóny létaly jeden za druhým okolo hostující branky. V 58. minutě pronikl do vápna Sevillských Adrian, už překonaného Adána však na brankové čáře zastoupil stoper N'Diaye. Dvě minuty nato netrefil Bastón odkrytou branku po střele Keka.

Střeleckou smůlu domácích tak protrhnul až v 74. minutě střídající Sergi Enrich. Ten si výborně naběhl na prudký centr z pravé strany v podání Capy, přesprintoval vracejcíího se N'Diaye a ve skluzu zakončil na vzdálenější tyč - 1:1! Enrich měl na kopačce dokonce domácí výhru, ale tu odmítl v 77. minutě Adán, jenž nadvákrat zneškodnil tutovku šestadvacetiletého útočníka.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele