10. kolo
01.11.2015 12:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SD Eibar - Rayo Vallecano 1:0

Eibar stejně jako loni prožívá výtečný vstup do nového ligového ročníku, což nyní baskický celek potvrdil i výhrou nad Rayem Vallecanem. Hubený výsledek 1:0 zaručil domácím udržení skvělého šestého místa v tabulce.

I když onen jediný gól zápasu padl s notnou dávkou štěstí, Eibar působil během celého utkání na stadionu Ipurua dojmem lepšího týmu, který si vítězství zasloužil. Domácí úspěšně tlačili soupeře k vlastní šestnáctce, vytvářeli si více šancí a svěřenci Paca Jémeze si tak ze severu Španělska neodnášejí ani bod a zůstávají na čtrnáctém místě.

Rayo doposud zápasy na hřišti soupeře zvládlo vyhrát jen v jednom případě a tentokrát málem prohrávalo hned po dvou minutách hry, kdy se Borja Bastón, hlavní ofenzivní zbraň baskického klubu, zjevil v úniku tváří v tvář brankáři Toňovi. Hostující gólman si však poradil, nepadl předčasně k zemi a udržel bezbrankový stav.

Nedostatky v obraně Vallecana se však projevovaly i nadále. Dalším na řadě byl Keko, jenž se mohl řítit po pravé straně hřiště kupředu a poslat přesný centr na nabíhajícího Bastóna. Na poslední chvíli se snažil zachránit situaci Llorente, jenže v obranném skluzu si nešťastně srazil míč do vlastní sítě. Hned minutu nato mohl aktivní Keko vedení Eibaru zdvojnásobit, avšak jeho jemný oblouček ve snaze přehodit vyběhnuvšího Toňa skončil ke smůle domácích pouze na břevně.

Rovněž po změně stran domácí pokračovali ve své aktivní hře dopředu a opakovaně jim nechybělo mnoho k tomu, aby své hubené vedení podtrhli trefou číslo dvě. Saúl Berjón však opět napálil pouze brankovou konstrukci. Rayo tedy sice opakovaně unikalo navýšení gólového manka, jenže ani těchto šťastných okolností hosté nedokázali nijak využít a jejich nuzná ofenzivní snaha přišla vniveč.

V příštím kole čeká Eibar další domácí utkání, tentokráte proti Getafe. Rayo dostane zase šanci na reparát a vylepšení stávající situace čtyř porážek z posledních pěti kol rovněž na vlastním stadionu, kam zavítá Granada.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele