20. kolo
18.01.2016 20:30 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

SD Eibar - Granada CF 5:1

Eibar neměl se svým sokem žádné slitování a Granadu zesměšnil pěti brankami. Velký zápas prožila zejména dvojice domácích borců Sergio Enrich a Borja Bastón, neboť oba se v utkání trefili dvakrát.

Domácí se vznášejí v oblacích. Aktuálně jim totiž patří skvělá šestá příčka, která zaručuje vstupenku do evropských pohárů! Zato Granada se topí v krizi a dnešní výsledek pro ni znamená ještě bližší kontakt s pásmem sestupu. Granada se musela od začátku bát útočné dvojice domácího týmu, kterou tvořili Bastón a Enrich. Brankář Riesgo naopak čekal poměrně snadné utkání a pokud možno s nulou na kontě.

Mnohem aktivnější měli být domácí, ale v prvních minutách jsme se dočkali na výsost ospalého tempa bez množství nějakých akcí. Největším vzrušením se tak stalo udělování žlutých napomenutí z rukou sudího Josého Sáncheze. Až po pětadvaceti minutách se ke slovu dostal Bastón, který tvrdě vypálil. Nakonec však jen sledoval, jak proti němu zasahuje brankář Andrés Fernández.

Dlouho to nevypadalo na nějakou smršť branek, ale deset minut před koncem první půle se diváci dočkali. Keko krásným obloučkem našel Takashiho Inuie, jenž se nemýlil a poslal Eibar do příjemného vedení. To bylo záhy navýšeno, protože o pouhé tři minuty později se skóre zase měnilo. Byl u toho opět rychlík Keko, který s míčem u nohy prosvištěl po straně do pokutového území, tam si všiml spoluhráče Sergia Enricha a nahrál mu. Enrichovi už stačilo jen pečlivě zamířit - 2:0.

Granada na nepříjemnou situaci reagovala dvojím střídáním hned zkraje druhé půle. Do hry se dostali El Arabi a Fran Rico. Ale stejně se v prvních minutách druhé půle nic moc zajímavého nedělo. Až po hodině se projevila přítomnost Youseffa El Arabiho, který pohotově využil kapitální chyby obránců Eibaru, sebral jim míč a prostřelil brankáře Asiera Riesga! Granadě tím svitla naděje na zvrat.

Jenže radost hostí neměla dlouhého trvání. Borja Bastón prostrčil míč na Enricha a ten z blízkosti prostřelil brankáře Andrése Fernándeze! Dvě branky si ale připsal také dnešní častý nahrávač, Borja Bastón. Nejprve Keko pálil a brankář Fernández musel zasahovat. Jenže míč vyrazil jen do míst, kde se pohyboval rychlý Borja Bastón a ten dostal míč do brány - 4:1.

Nelichotivé skóre ale nemělo konce, protože stejný hráč se prosadil ještě deset minut před koncem utkání. Sergio Enrich si obhodil protihráče u hranice vápna a před bránou si všiml nabíhajícího a nikým nehlídaného Borjy Bastóna. Ten tak uzavřel dnešní hodně povedené utkání a tři body si nechává domácí Eibar na svém kontě. Granadu tak čeká ještě hodně práce a nejspíš boj o přežití v La Lize.

Autor: Ondřej Pražák / football-espana.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve 2 . kole doma hrál Eibar pro sázkovky. Dalších 9 kol hráli přesně podle kurzu-vypsaní jako favorité neprohráli, vypsaní jako outsideři nevyhráli. Ted jsou favorité- mohli by prohrát. Kurwa snad ne.

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele