11. kolo
07.11.2015 20:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

SD Eibar - Getafe CF 3:1

Krasojízda Eibaru pokračuje i jedenáctým kolem. Baskický celek si v něm na svém stadionu Ipurua vyšlápl na Getafe, které navíc dohrávalo pouze v deseti. Výsledkem bylo jasné vítězství domácích v poměru 3:1.

Hrdinou utkání se stal Sergi Enrich, jenž se postaral o skórování dvou branek, které orámovaly branku Víctora Rodrígueze, jenž v průběhu první půle srovnával na 1:1. Náskok Eibaru pak po změně stran pojistil z pokutového kopu Saúl Berjón, přičemž jedním z vedlejších důsledků bylo také vyloučení Damiana Suáreze. Svěřenci Josého Luise Mendilibara se tak vyšvihli již na úctyhodnou šestou příčku ligové tabulky. Zato Getafe pokračuje v letošních nevýrazných výkonech, které aktuálně stačí pouze na patnácté místo, jediný bod nad sestupovými vodami. Pro madridský celek navíc šlo již o třetí prohru v řadě...

Enrich, letní posila z Numancie, až do tohoto kola nedokázal navázat na své střelecké hody z druhé nejvyšší španělské soutěže. Ve všech předchozích deseti zápasech se mu nepodařilo skórovat ani jednou a zůstával tak ve stínu dalšího letního příchozího Borjy Bastóna, jenž v Eibaru hostuje z Atlética Madrid. Tentokrát však již hráč původem z Mallorky potřeboval ke své první trefě do černého necelou čtvrthodinu, když pro sebe ukořistil volný míč v pokutovém území a bez váhání jej dorazil do sítě.

Šest minut nato sice srovnal po hezké individuální akci Rodríguez, když umně obalamutil obránce dos Santose i brankáře Iruretu, avšak uplynulo sotva dalších šest minut a Eibar měl znovu nahráno. Saúl Berjón unikl po levém křídle a podsekl míč pro Enriche, jenž si připsal svůj druhý gól večera. Když pak po hodině hry uviděl Suárez červenou kartu (za sražení nikoho jiného než Enriche), jakožto "poslední hráč" uviděl za svůj zákrok červenou kartu a daroval domácím výhodu pokutového kopu. K exekuci se postavil Berjón a bez potíží zdvojnásobil náskok domácích, o který již ve zbytku utkání nepřišli a podobně jako loni se nyní mohou opíjet slastnou představou útoku na evropské poháry. Dobře ale víme, jak to nakonec v minulé sezoně s Eibarem dopadlo...

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ta penalta a červená k tomu..to byl jeden z nejhorších úletů jaké jsem viděl. Přál jsem Eibaru, ale v 60. minutě jsem to musel vypnout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele