2. kolo
30.08.2015 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SD Eibar - Athletic Bilbao 2:0

Eibar dokonale zaskočil své regionální rivaly z Bilbaa a na svém hřišti porazil Lvy v poměru 2:0. Domácí posunula do vedení v první půli proměněná penalta Berjóna a výhru Armeros pečetil po hodině hry hlavičkující Adrián González. V nové sezóně tak fotbalový trpaslík z Eibaru zůstává stoprocentní, hráči Athleticu musí zpytovat svědomí.

Eibar se svým favorizovaným soupeřem hrál od úvodu velmi vyrovnanou partii. Jako první zahrozili domácí po čtvrthodině hry. Nejprve Berjón zkoušel procedit míč do branky z velkého úhlu a z následného rohového kopu nebezpečně hlavičkoval Adrián González. V obou případech se blýskl gólman Athleticu Gorka Iraizoz, jehož umění dnes Bilbao zachránilo od blamáže. Dopředu toho Athletic moc nepředvedl a znova potvrdil svou tradiční nemohoucnost na půdě soupeřů.

Domácí Armeros si vypracovali i další zajímavé šance, ale skórovat se jim povedlo až díky pokutovému kopu poté, co Laporte netakticky stáhl ve vápně Enriche, jenž šel po kontaktu s jeho rukou ochotně k zemi. Penaltu bezpečně proměnil střelou doprostřed branky Saúl Berjón - 1:0! Ani obdržený gól nepřiměl Athletic k aktivnější hře směrem dopředu a do kabin tak šli o gól šťastnější fotbalisté Eibaru.

Do druhé půle se kouč Athleticu Ernesto Valverde odhodlal ke dvěma změnám v sestavě, do hry naskočili ofenzivněji naladění Susaeta se Sabinem. Ani to ale nepřineslo do zápasu svěží vítr a na pořádnou šanci si diváci museli dlouho počkat. Vzrušení přišlo až v 61. minutě, když domácí zasadili svému soupeři další tvrdou ránu. Nejdřív se Keko dostal k nebezpečné střele, Iraizoz musel vytáhnout další skvělý zákrok a vytlačit míč na rohový kop. Po něm už ale musel gólman Lvů kapitulovat. Na zadní tyči si počkal Adrián González a hlavou narýsoval nechytatelný oblouček přes padajícího Iraizoze - 2:0!

Eibar se dostal do euforie a zanedlouho to mohlo být o tři branky. V 65. minutě by ale musel svou příležitost proměnit hbitý Keko. Athletic již poněkolikáté musel od pohromy zachraňovat čtyřiatřicetiletý brankář Iraizoz, jelikož bránění domácích rohů dělalo Athleticu obrovské problémy. Bilbao mohl snížit v 77. minutě, přímý kop z nebezpečné vzdálenosti střídajícího Aketxe byl ale o pár decimetrů vyšší než být měl. Bilbao v závěru své soky tlačilo, avšak zápas se jim už zdramatizovat nepodařilo. Malé baskické derby tak vyhrál Eibar a po Granadě si připsal další skalp favorizovaného soupeře!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele