19. kolo
10.01.2016 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Valencijské ligové trápení nebere konce, výhru slaví Sociedad

V ligovém poháru sice Valencie válí, jenže v Primera División její trápení stále trvá. Ani změna na trenérské lavici nepřinesla výsledkům Los Che žádnou vzpruhu, o čemž svědčí prohra 2:0 z hřiště Realu Sociedad. Mužem zápasu se stal domácí útočník Jonathas, jenž v závěru druhé půle dvakrát tvrdě udeřil v rozmezí pouhých čtyř minut. Gary Neville tak na svou první ligovou výhru stále čeká, a to už má za sebou pět kol...

Anglický kouč Valencie zatím pouze navázal na svého předchůdce Nuna Espírita Santa a protáhl valencijskou sérii bez vítězství a stihnul doposud nasbírat pouze tři body za remízy. Jeho tým tak je po polovině ligové sezony přesně ve středu tabulky na desátém místě, avšak má z této pozice blíže k sestupu (8 bodů) než k vysněnému čtvrtému místu a kvalifikaci do Ligy Mistrů (15 bodů). Sociedad naopak svého nedělního soka stáhnul ze své čtrnácté příčky na pouhé tři body.

Valencii se vrátil do sestavy důležitý obránce Shkodran Mustafi a šanci po více než měsíci dostal v základní sestavě také Enzo Pérez. V útoku pak místo Álvara Negreda, jenž proti Granadě v ligovém poháru nasázel hattrick, nahradil dvacetiletý Santi Mina. Oba celky v první půli sahaly po průlomu skóre, ovšem vždy je zastavila nastřelená branková konstrukce. Nejprve si na tyči vylámal zuby Martínez po čtvrthodině hry a Rodrigo Moreno záhy po přiťuknutí Mustafiho orazítkoval břevno.

Po změně stran převzali domácí iniciativu do svých rukou a bylo zapotřebí špičkového zákroku Jaumeho Domenecha, aby po ráně Rubéna Parda zůstalo skóre na bezbrankovém stavu. Byl to však právě hostující gólman, který se nakonec významnou měrou zasloužil o prohru svého týmu. Martínezův centr totiž Jaume nezvládl vyboxovat do bezpečí a číhající Jonathas míč dopravil do sítě. Jen pár minut nato navíc brazilský útočník znovu po kombinaci s pravým bekem Martínezem skóroval podruhé, tentokráte prudkou hlavičkou na vzdálenější tyč. Sociedad tak zvítězil 2:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3,2-pěkný kurz

Reagovat
aurelio

Agirretxe a Canales sú teda zranení? Niečo také som našiel v expreskách...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele