22. kolo
30.01.2016 22:05 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Real Sociedad - Real Betis 2:1

Betis ani v San Sebastianu neprolomil smolnou sérii a s tamním Realem Sociedad prohrál po boji těsně 2:1. Výhru domácím zajistily dvě trefy v první půli v podání Prieta a Martíneze, v druhé půli pak pouze korigoval výsledek hostující Castro. Honba Betisu za vyrovnáním tak vyšla vniveč.

Baskové měli lepší v vstup do utkání, svého soupeře přehrávali a zaslouženě se domohli vedoucí branky v 18. minutě. Z pravé strany nacentroval do vápna Betisu Litri a míč přeletěl vápno až na nabíhajícího Xabiho Prieta. Kapitán domácích využil nepozornost obránce Sevilly Gonzáleze, a hlavou posunul svůj tým do vedení - 1:0!

Domácí se nespokojili s jednobrankovým vedením a nadále obléhali úpornou obranu Betisu. Ta kapitulovala znova ve 34. minutě, když domácí zahrávali nebezpečnou standardní situaci. Rubén Pardo poslal chytře míč až za chumel hráčů, kde se k hlavičce dostal Íñigo Martínez. Odchovanec Realu nedal gólmanu Adánovi nejmenší šanci a zdvojnásobil vedení modrobílých - 2:0!

Po přestávce se Betis konečně probudil. Dočasný kouč Sevillských Juan Merino nasadil do druhé půle čerstvé síly v podobě Joaquiína a van Wolfswinkela, což záhy přineslo i kýžené gólové ovoce. Byl to právě nizozemský útočník, který do Betisu přišel z Norwich City, kdo v 51. minutě rozjel úspěšnou akci po pravé straně. Van Wolfswinkel se umně zbavil obránců, odcentroval do vápna a tam už měl lehkou práci dorazit míč do odkryté branky Rubén Castro - 2:1!

Zelenobílí se nadechovali k vyrovnání a byli v dalších minutách lepším týmem. Velmi blízko byl gólu aktivní van Wolfswinkel, který po dalším závaru před brankářem Rullim mířil z bezprostřední blízkosti pouze do nohou stopera Gonzáleze. V 73. minutě se hosté hodně zlobili na rozhodčího Prieta Iglesiase, jenž nepískl faul Illaramendiho ve vápně na Ceballose. Podle opakovaných záběrů se penalta nařídit dala, ale Ceballos nejspíš doplatil na přifilmování svého pádu.

Závěr zápasu znova patřil Realu, který nacházel okénka v zoufale útočících řadách svého soupeře. Nejnebezpečnější z protiútoků zakončoval v 88. minutě Jonathas, jenže Brazilec si nedal moc práce s přípravou a Adán si na jeho střelu z úhlu počkal. Více se už do utkání nevešlo, a tak mohli příznivci San Sebastianu pocítit alespoň částečnou satisfakci po debaklu svého klubu v minulém kole.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele