24. kolo
14.02.2016 12:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Sociedad - Granada CF 3:0

Real Sociedad bez problémů zvládl zápas s Granadou a po výhře 3:0 o skóre předskočil Malagu. Baskové tak po čtyřiadvacátém kole okupují desátou příčku, Granada zůstane v sestupovém pásmu. Vítězství domácím zařídil dvěma góly mladíček Oyarzabal a jednu branku přidal i Jonathas.

Fotbalisté San Sebastianu, zdá se, konečně našli pevnou půdu pod nohama a po dvou výhrách v řadě přidali dnes po poledni i třetí tříbodový zisk za sebou. Úvod zápasu se pro domácí nevyvíjel úplně podle představ, když si první velkou šanci vypracoval Granada. Ve 12. minutě hlavičkoval po rohovém kopu na zadní tyči stoper Ricardo Costa, Rulli ovšem jeho pokus se štěstím vytěsnil nad břevno!

Zlom přišel pro Basky až ve 21. minutě. Ve vápně Andalusanů sehráli modrobílí velmi povedenou kombinaci, střela Xabi Prijeta však jen orazítkovala tyč! Akce ale pokračovala dál a míče se chopil Yuri, jenž následným přízemním centrem našel vysunutého Oyarzabala a ten z bezprostřední blízkosti propálil gólmana Fernándeze - 1:0! Granada od té doby jakoby ztratila naději na dobrý výsledek a na hřišti dominovali hlavně domácí borci. Ve 28. minutě po nacvičeném signálu hlavičkoval nad Elustondo.

Domácí svůj výkon ale přeci jen korunovali druhým gólem ještě v první půli. Běžela už 45. minuta, když Carlos Vela našel dlouhým centrem nabíhajícího Jonathase, kterého hostující beci prakticky nehlídali. Šestadvacetiletý brazilský útočník se s ničím nepáral a tvrdou střelou z prvního doteku rozvlnil síť - 2:0! Gól do šatny byl pro už tak dosti zkoušené hosty další psychickou ránou, z níž se nedokázali vzpamatovat ani během druhé půle.

Domácí hráli výborně i po změně stran a neustále ohrožovali Fernándezovu svatyni. Hned ve 46. minutě zkusil hostujícího gólmana překvapit už od půlící čáry Pardo a Fernández měl co dělat, aby potřetí neinkasoval. Zanedlouho se ke slibné střele dostal Vela, ale jeho projektil proletěl těsně nad hostující brankou. Gól na 3:0 tak padl až v 60. minutě. Do vápna Granady vletěl s míčem Carlos Vela, jenž na sebe navázal gólmana i dvojici obránců, načež naservíroval míč před prázdnou branku Oyarzabalovi. Teprve osmnáctiletý záložník se prosadil i přes tíseň protihráčů a dal už svou třetí branku v sezóně - 3:0!

O vítězi tak už bylo prakticky rozhodnuto a Granadě nepomohlo ani vzepětí v poslední desetiminutovce. Naopak čtvrtý gól domácích měl pět minut před koncem na kopačce Reyes, který ale zívající branku těsně minul. Smůlu Granady pak jen podtrhla situace v nastavení. Při nebezpečné standardní situaci nastřelil břevno Fran Rico, k odraženému míči se poté dostal Rochina, jenž ovšem pouze napodobil svého spoluhráče a rovněž opřel míč do brankové konstrukce! Granadě dnes jednoduše opět nebylo přáno.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
RS

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele