4. kolo
19.09.2015 22:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad - Espanyol Barcelona 2:3

Dramatické utkání mezi Realem Sociedad a Espanyolem Barcelona nakonec dopadlo výsledkem 2:3 pro hostující celek. Baskové ztratili vedení po vyloučení Rulliho a penaltě Morena. Po gólu Roca v druhé půli vedl Espanyol, ale Real i v oslabení vyrovnal díky Jonathasovi. Tři body hostům nakonec vystřelil v samotném závěru Hernán Pérez.

Zápas začal vcelku poklidně. Aktivnější byli domácí, naráželi však na houževnatou obranu Espanyolu. Ujala se až akce San Sebastianu v 10. minutě, kdy se do vápna Katalánců vřítil aktivní Vela, jenže v poslední chvíli podklouzl a míč tak jenom proletěl asi dva metry od bližší tyče. I v dalších minutách se hrálo především na polovině Espanyolu a za aktivní přístup byli Moyesovi hráči odměněni ve 20. minutě.

Vůbec první branku Realu Sociedad v této sezóně si připsal Imanol Agirretxe. Celá akce začala u odraženého míče, kterého se zmocnil De La Bella. Ten ihned namazal nabíhajícímu Agirretxemu a osamocený domácí odchovanec bez problémů doklepl míč do sítě - 1:0! Domácí tak plnili roli favorita, ale Espanyol obdržený gól probudil. Hosté více napadali rozehrávku a tvrdou hrou znepříjemňovali domácím kombinace.

Poprvé vystrčil Espanyol růžky v 36. minutě, když tečovaná střela Álvareze olízla břevno Rulliho svatyně. Podruhé už to mělo pro domácí fatální následky. Psala se 42. minuta, když se sám na Rulliho řítil po skvělém pasu Marco Asensio a domácí gólman zabránil vstřelené brance pouze za cenu faulu. Sudí Pedro Pérez bez váhání vytasil červenou kartu a nařídil pokutový kop. Pro Rulliho tak zápas skončil a na hřiště musel debutant v modrobílém dresu Oier Olazábal. Bývalý brankář Barcelony nebo Granady neměl při pokutovém kopu šanci a díky přesné střele k tyči se mohl penaltový exekutor Gerard Moreno a s ním všichni jeho spoluhráči radovat z vyrovnání - 1:1!

Oslabený Real byl v druhé půli ve svízelném postavení. Domácí se však k výzvě přetočit skóre zpět na svou stranu postavili sympaticky a ve 49. minutě měl blízko ke gólové hlavičce Agirretxe, Velův centr byl však o chloupek delší než střelec první branky potřeboval. Espanyol mohl zasadit svému soupeři další ránu v 55. minutě, jenže střela Morena po rohovém kopu Asensia byla zblokována domácími beky. Utkání bylo nadále otevřené a v 63. minutě si další šanci vypracovali Baskové, když gólman Espanyolu López vyrazil centr Granera k volnému a Illarramendimu, jenž však pouze pořádně protáhl chybujícího gólmana!

Přesilovku se hostům podařilo využít v 71. minutě. Dlouhý centr do vápna z pravé strany vyslal Hernán Pérez, před Oierem se do vzduchu vznesl Enzo Roco, jenž hlavičkoval neomylně na vzdálenější tyč - 1:2! Pro chilského obránce to byl první gól po jeho přestupu z Elche do Espanyolu. Ofenzivní prapor Realu Sociedad držel především Illarramendi, který se nechtěl smířit s dalším nevydařeným utkáním. Espanyol ale hrál chytře a držel oslabené soky v bezpečné vzdálenosti od Lópezovy branky. Na posledních deset minut se domácí kouč David Moyes pokusil oživit útočnou vozbu nasazením Parda a Jonathase a risk s pozdním střídáním se skotskému lišákovi dokonale povedl. V 87. minutě našel zleva centrující Pardo ve vápně volného Jonathase, jenž dostal dostatečný prostor ke zpracování i následné přízemní střele k tyči - 2:2! To však ještě nebylo všechno.

Bláznivý konec zápasu ještě dokonal hostující Pérez, který v 90. minutě po rohovém kopu Sáncheze upravil hlavou na zadní tyči na konečných 2:3 pro Espanyol! Katalánci tedy nakonec ještě stihli přetáhnout vítězství na svou stranu a odčinili debakl z minulého kola. Real naopak podruhé v řadě padl s papírově slabším soupeřem a stále čeká na výhru.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
RS

Tak Davide, chtělo by to protočit sestavu, Granero, Zurutuza, Agirretxe, Castro na plac! Stejná sestava jako doposud goly nedává, proč to nezměnit?

3:1

Reagovat
RS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele