37. kolo
08.05.2016 17:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Real Madrid - Valencia CF 3:2

Real Madrid se po vyhraném semifinále Ligy mistrů dokázal přeorientovat zpět na ligovou soutěž a porazil na domácí půdě Valencii v poměru 3:2. Hlavním strůjcem tohoto důležitého prvenství, díky němuž může Real stále uchovávat naději na zisk titulu, byl autor dvou branek Cristiano Ronaldo.

I když vedoucí Barcelona opět nezaváhala a nadále zůstává jasným favoritem na obhajobu pozice ligového šampiona, přinejmenším se svěřencům kouče Zidana povedlo posunout tabulkou o jednu příčku výše. Atlético Madrid totiž překvapivě selhalo na půdě již najisto sestupujícího Levante a na rozdíl od svého městského rivala již z boje o titul odpadává. Jako první pokoušel střelecké štěstí Casemiro, ovšem vypálil vedle. Samostatný únik tváří v tvář brankáři Alvesovi poté zahodil Ronaldo, ovšem portugalská superstar si vše vynahradila jen chvíli nato. Po přihrávce Marcela si Ronaldo dvakrát posunul míč okolo Aymena Abdennoura a prudkou ranou pravačkou poslal Real do vedení.

A ani to ještě do přestávky nebylo vše. Karim Benzema totiž pojistil náskok domácích druhou trefou odpoledne, byť za kontroverzních okolností. Francouzský útočník se totiž ve chvíli Ronaldova pasu zleva nacházel za hranicí ofsajdu a nadvakrát pak s nechtěnou pomocí Joaa Cançela dostal míč do sítě na poločasové vedení 2:0.

Valencie po změně stran zareagovala na nepříznivý vývoj utkání chvályhodně a Daniel Parejo málem brzy snížil zpět na rozdíl jediné trefy, jenže z přímého kopu smolně napálil pouze břevno. Přesto se Los Che zdramatizování zápasu dočkali zásluhou Rodriga, který vydařeným zakončením po nešťastném Varaneově odkopu propálil vše, co mu stálo v cestě. Hned čtyři minuty nato však Real opět uklidnil Ronaldo, když po výtečné kolmici Rodrígueze napálil míč za Alvesova záda podruhé.

Přesto musel brankář Kiko Casilla v brance Realu předvést ještě celou řadu výtečných zákroků, aby udržel svůj tým ve vedení. Tím nejlepším bylo vytěsněné Alcácerovy rány na tyč a poté reflexivní reakce na Rodrigovu ránu z bezprostřední blízkosti. Přesto musel Casilla lovit míč ze sítě ještě jednou, když jej devět minut před koncem překonal se svou pumelicí střídající André Gomes. Možné drama a tlak Valencie v honbě za vyrovnáním ovšem narušilo nečekané vyloučení Rodriga, jehož důvod nebyl na první pohled znám. Real tak uhájil výhru 3:2 a drží se i před posledním kolem v závěsu za Barcelonou se ztrátou jediného bodu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Diego2

2-2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.I když Real Madrid vyhraje oba zápasy,tak na titul už sotva dosáhne.To by oba týmy musely vykázat ztrátu a to se nejspíše už nestane.U jednoho to možné třeba je,ale u obou?

Reagovat
valloire

3-1

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele