2. kolo
29.08.2015 22:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Madrid - Real Betis 5:0

Příznivci Realu Madrid mohli být po zápase se sevillským Betisem spokojeni. Jejich oblíbenci si totiž s ligovým nováčkem podle předpokladů bez větších potíží poradili a navrch přidali i hned pět vstřelených branek. Po dvou si připsali Gareth Bale a James Rodríguez, jedním zásahem přispěl také navrátilec do sestavy Karim Benzema.

První ligový zápas před domácím publikem tak pro Rafaela Beníteze dopadl úspěšně, snad jen nula na střeleckém kontě hlavní hvězdy Cristiana Ronalda lehoulince kazí celkový dojem ze sobotního večera. Dokud však další přítomní kanonýři zvládnou držet krok, nejde o nic, co by se nedalo přejít mávnutím ruky. Vše brzkým zásahem nastartoval velšský rychlík Bale, jehož záhy doplnil Rodríguez dvěma trefami rozdělenými poločasovou pauzou. Čtvrtý gól přidal již uzdravený Benzema a v samotném závěru pak Bale dokonal dílo zkázy trefou na kulatých 5:0 fantastickým individuálním průnikem.

Jestli po úvodním kole a bezbrankové remíze s Gijónem panovaly v řadách favorita jakékoli obavy, zažehnal je Gareth Bale hned zkraje zápasu v druhé minutě. Stačila jedna přesná přihrávka Jamese Rodrígueze a gólman Adán při hlavičce velšského reprezentanta neměl nárok na úspěch. Poté sice dokázal vyrazit Ronaldův prudký přímý kop nad břevno, ovšem i tak do konce první půle ještě jednou inkasoval.

Ještě předtím, než Real navýšil své vedení, mohl Betis zdramatizovat mizerně se vyvíjející utkání, kdyby jen Castrova dalekonosná rána z výrazně ostrého úhlu neprosvištěla nad břevnem Navasovy brány. Zbytek půle už vesměs opanovali domácí, kteří nejprve skrze Benzemu, Kroose či dvakrát Ronalda neuspěli, ovšem těsně před odchodem do kabin dokázal přímý kop zpoza šestnáctky přetavit James v druhý gól zápasu.

Vzadu si sice domácí čas od času lehkomyslně zahrávali, ale vždy jejich hrátky s ohněm dokázal uhasit pozorný Keylor Navas. Po změně stran pak přidal pojistku v podobě třetího gólu Benzema přesnou hlavičkou díky výtečné práci Danila, Jamese a centrujícího Balea. Tři minuty nato potěšené publikum rozradostnil ještě více James svým druhým gólem večera ukázkově vystřihnutými nůžkami. Drobnou kaňku na výsledku mohl zapříčinit pokutový kop za zákrok Varaneho na střídajícího Molinu, jenže Castrovu ránu dokázal Navas spolehlivě zneškodnit a udržet čisté konto. V závěru pak přidal třešničku na dortu Gareth Bale průnikem do hloubi pole a dalekonosnou pumelicí, která uzavřela zápasové skóre na stavu 5:0.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
valloire

5-0

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tady to bude trapeni tipuju 1-0 nebo 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz vidim ty posledni vysledky realu z minule sezony... tak se mi chce az skoro brecet... jakych dosahoval zatim benitez... takze bohuzel souhlasim s timto tipem

Reagovat
smazaný uživatel

no kluci, čekám vyjádření jak jste se dnes spletli

Reagovat
smazaný uživatel

jsme milerad prekvapen! james.. bale

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
LidoOP

4:2 Jestli se neprobudí Ronaldo, tak možná začnu fandit Barceloně (vtip)

Reagovat
smazaný uživatel

to je jasný vtip ....CR7 to tam začne zase padat...kdyby byl famozní leden, unor, březen a jinak obsotojěn tak za mě

Reagovat
boryland

2:2..........

Reagovat
Noustress

krutý výsledok pre Betis, pozeral som včera jak Barcu tak Real a Betis to teda poňal o hodne útočnejšie než Malaga, napriek debaklu veľmi slušný výkon Cristiana Picciniho rovnako Castro mal slušné šance, určite treba spomenúť krásny priamy kop Jamesa k vzdialenejšej tiči. Celkovo pekný futbal verím, že Real potrápi barcu v boji o titul a že Betis sa pohodlne zachráni

Reagovat
smazaný uživatel

famozní...hned tři trefy 2x James, 1x Bale jsou jsanými kandidáty na nejpěknější goly sezony...paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Jamese jsem nikdy moc nemusel, ale získal si mě těmi svými momenty, je to prostě pán a jeho góly jsou fenomenální a ještě k tomu jich je tolik, je to prostě borec.

Reagovat
SIRBRANIKE

Jak, nikdy nemusel? Veď je to famózny hráčik, ja ho mám veľmi rád už od MS. Síce prestúpil do ,,nesprávneho" mužstva, ale to nezmení moj názor na neho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele