22. kolo
31.01.2016 20:30 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Real deklasoval Espanyol šesti góly a dotahuje se na Atlético

Real Madrid pod vedením Zinedina Zidana sice ve svém jediném venkovním zápase pouze remizoval, ovšem na stadionu Santiaga Bérnabeua zatím jen a jen válí. Naposledy se o tom na vlastní kůži přesvědčil barcelonský Espanyol, který se z Madridu poroučí s krutou prohrou 6:0.

Hlavní zásluhu má na tomto tenisovém "kanáru" Cristiano Ronaldo, autor hattricku. K portugalské superstar se přidali ještě Karim Benzema s Jamesem Rodríguezem a poslední šestý gól si vstřelil do vlastní sítě Rubén Duarte. Real tak stáhl náskok druhého Atlétika Madrid na rozdíl jediného bodu, ovšem vedoucí Barcelona mu stále uniká a je na čele se čtyřbodovým náskokem včetně dalšího utkání k dobru.

Skóre otevřel hned po sedmi minutách Karim Benzema, jenž tak potvrdil svou výtečnou formu z posledních týdnů, když přetavil milimetrově přesný pas Rodrígueze v jednoduché zakončení zblízka. Pak si vzal slovo Ronaldo a hned pět minut nato zdvojnásobil vedení domácích z pokutového kopu, který zařídil sám, když se nechal faulovat Enzem Rocem. Když pak v sedmnácté minutě zvyšoval již na 3:0 James Rodríguez, jehož rána se z pohledu hostí nešťastně odrazila od bránícího Diopa a zamířila do protipohybu brankáře Arlauskise, nebylo již o vítězi zápasu sebemenších pochyb.

Naprostý debakl Espanyolu mohl ještě do poločasu dokonat Benzema, ale tentokrát dvě slibné šance zahodil. Svůj druhý gól večera si tak připsal až Ronaldo, jenž v samostatném úniku vypálil z hranice šestnáctky a znovu překonal bezmocného Arlauskise. Po změně stran již mohl favorit ve své krasojízdě poněkud povolit a diváci si na další branku museli počkat až do dvaaosmdesáté minuty. Ještě předtím neměli daleko ke gólu Isco s Benzemou, zatímco na opačné straně zahodil nejlepší šanci hostí Abraham, jenž si vylámal zuby na brankáři Navasovi.

Osm minut před koncem pak Cristiano Ronaldo dokonal svůj hattrick a zároveň jubilejní třicátý zásah sezony, když skóroval přesnou hlavičkou po centru Jesého. Tečkou veskrze nepovedeného večera obrany Espanyolu pak byl vlastenec Duarteho, který si v šestaosmdesáté minutě srazil smolně další Jesého centr do vlastní sítě.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
valloire

7-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ani vlastně nevím ,komu mám fandit, před Realem máme jakýsi náskok,a tak s ním souboj o titul můžeme prohrát jen sami, zato Espanyol za své chování v nedávných duelech mi leží pěkně v žaludku a přál bych jim pro bezpečí našich hráčů sestup.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele