18. kolo
03.01.2016 16:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Eibar rozdrtil Betis čtyřmi góly

Zatímco v předchozí sezoně se Eibaru s příchodem nového roku zcela přestalo dařit a jen s notnou dávkou štěstí nakonec zůstal v Primera División, letos baskický celek alespoň prozatím nic podobného nepřipouští. Svědčí o tom jeho nedělní demolice Realu Betis na jeho vlastní půdě v poměru 4:0.

O snový vstup do zápasu se postarala rána Andera Capy hned z druhé minuty, která si připsala během letu šťastnou teč. Krátce po čtvrthodině hry pak přidal další zásah Keko a Betis se již z nastalé ztráty neoklepal. Po změně stran naopak ještě udeřili Adrián González a Borja Bastón, kteří svými trefami upravili na konečné skóre se čtyřgólovým rozdílem.

Eibar tak poskočil zpět na slibné osmé místo a nadále si může brousit zuby i na pohárovou Evropu. Betis naopak zůstává na třináctém místě a protáhl svou negativní sérii bez vítězství již na pět kol. Největším kamenem úrazu andaluského celku je domácí forma - nikdo v celé lize nenasbíral na vlastní půdě méně bodů než právě Betis. Sevillský celek na stadionu Benita Villamarína doposud ukořistil pouze devět bodů a jedno jediné vítězství. Trenér Pepe Mel tak rozhodně nemůže být příliš pevný v kramflecích...

Mizerné odpoledne domácích započal již v samém úvodu Capa, jenž se pustil do středu hřiště z pravé strany a jal se bez váhání vystřelit. Dráha jeho rány byla naneštěstí pro brankáře Adána význačně pozměněna tečí bránícího hráče, a tak byl gólman Betisu bez šance. Také druhý gól přišel zprvu z pravého kraje hřiště. Přesný centr Sergiho Enriche převzal útočník Keko a potvrdil svou výtečnou formu chladnokrevným zakončením.

Po změně stran pak měl aktivní Keko prsty i v gólu číslo tři. Z jeho udržení míče těžil Capa, který zpětnou přihrávkou vybídl k úspěšnému zakončení Gonzáleze. O nejvyšší výhru Eibaru v letošní sezoně se posléze postaral střídající Bastón, jemuž se povedlo vypálit z hranice pokutového území přesně k tyči za bezmocného Adána. Zápas tak skončil debaklem 4:0 ve prospěch hostí.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad alespoň bod.

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele