26. kolo
27.02.2016 20:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Rayo vstalo z mrtvých a vydřelo na Betisu bod za remízu 2:2

Rayo Vallecano v posledních zkrátka neprohrává a nejinak tomu bylo i tentokrát na hřišti Realu Betis. Madridský celek sice po první půli prohrával 2:0, když je sestřelil obvyklý kanonýr Betisu Rubén Castro, ovšem po změně stran kapitánovi domácích oplatil stejnou mincí Manucho, jenž dvěma trefami v rozmezí pouhých šesti minut srovnal na konečných 2:2.

Angolský reprezentant přitom ani nenastoupil v základní sestavě a do hry naskočil až po zpackaném prvním poločase. Jeho vliv na utkání byl takřka okamžitý a kouč Paco Jémez si po zápase mohl mnout ruce, jaké se mu to podařilo provést povedené střídání. Rayo tak sice nadále zůstává nebezpečně blízko sestupovým příčkám, ale jeho šňůra sedmi zápasů bez porážky vypovídá o tom, že madridský klub je na dobré cestě sestupu s přehledem uniknout. Betis se drží dva body nad Vallecanem na třinácté příčce.

Oba týmy před sobotním střetnutím remizovaly své předchozí dva duely, a tak je výsledná dělba bodů nepřekvapivým výsledkem. V případě hostí šlo dokonce ve všech případech i o shodné skóre. Možná i to jim pomohlo nevzdat zdánlivě ztracený zápas, když se ve čtrnácté minutě hlavou trefil Castro po přesném centru Franciska Molinera. Tentýž hráč posléze v minutě osmadvacáté navýšil svůj gólový přínos v letošní sezoně na dvanáct po další přesné hlavičce z Molinova rohového kopu.

Co se ofenzivy týče, Betis je po celou dosavadní sezonu nefalšovaným týmem o jednom hráči - právě Castro se totiž postaral o více než polovinu všech branek andaluského celku, zatímco žádný z jeho spoluhráčů neskóroval víckrát než jednou. A proti Rayu na to ligový nováček nakonec také doplatil. Do druhé půle totiž místo zraněného Mikua vyběhl Manucho a hned tři minuty po změně stran snížil na rozdíl jediného gólu, když si ideálně načasoval hlavičkové zakončení Trashorrasova centru.

Od té chvíle uběhly sotva další tři minuty a bylo dokonce srovnáno. Manucho byl zjevně při chuti a svůj třetí gól v posledních dvou zápasech si vysloužil díky prudké ráně zblízka, když se obraně Betisu nepodařilo míč odpálit zavčasu do bezpečí. Zaskočené domácí mohl v tu chvíli definitivně položit na lopatky Bebé, jenže portugalský křídelník nakonec minul horní růžek branky nanejvýš o pár decimetrů.

V samém závěru, přesněji řečeno v třetí minutě nastavení, mohl ještě zvrátit zábavné utkání ve prospěch Betisu Dani Ceballos, jenže ke smůle domácích jeho rána skončila pouze na tyči. Zápas tak skončil spravedlivou remízou 2:2.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Favorit neprohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

Super

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele