28. kolo
06.03.2016 12:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Betis i v deseti přehrál Granadu a míří za záchranou

Real Betis sice musel dohrávat drtivou většinu druhé půle v oslabení po vyloučení Juana Vargase, ale i tak nakonec přehrál Granadu v poměru 2:0 díky dvěma brankám v závěru. Díky druhému vítězství v řadě se Betis posunul opět o kus dál od sestupových vod na příjemnou jedenáctou příčku, zatímco granadští zůstávají v boji o záchranu až po uši.

Když přitom za průběžného bezbrankového stavu Vargas uviděl v třiapadesáté minutě druhou žlutou kartu, mohli hosté na stadionu Benita Villamarína vycítit šanci. Místo toho však Alfred N’Diaye strhnul vedení na stranu Realu. V samém závěru navíc uviděl červenou kartu také brankář Andrés Fernández za hru rukou mimo pokutové území a následný přímý kop uklidil do sítě pojišťovací brankou Rubén Castro. Granadská šňůra dvou vítězství v řadě je tak u konce a i po osmadvaceti kolech andaluský celek zůstane v zóně sestupu.

Jako první zahrozili hosté, když Isaac Success ozkoušel pozornost brankáře Antonia Adána. Obránce Jean-Sylvain Babin měl poté rovněž blízko k průlomu skóre z rohového kopu, zatímco domácí kontrovali dvěma pokusy Charlyho Musondy, který si ovšem na Fernándeze nepřišel. Stejně posléze dopadl i Jorge Molina, a tak první půle skončila bez branek.

Osm minut po změně stran přišlo zmíněné Vargasovo vyloučení, kterého Granada využila k patřičnému tlaku. Jak David Barral, tak Rubén Rochina však Adána překonat nedokázali a nakonec jejich ofenzivní snaha přišla vniveč. Domácí totiž zničehonic našli hrdinu v defenzivním záložníkovi N’Diayem, jenž po rohovém kopu skóroval svůj vůbec první gól za více než dvouleté působení v Betisu.

A aby toho pro nalomenou Granadu nebylo málo, v páté minutě nastavení ještě přišla o brankáře Fernándeze, jehož náhrada, obránce Cristiano Biraghi, nedokázala vytěsnit následný přímý kop Rubéna Castra. Betis tak zvítězil 2:0 a svou slibnou formu hodlá potvrdit i v příštím kole na půdě Athleticu. Granadští zase doma přivítají obdobně strádající barcelonský Espanyol.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele