10. kolo
01.11.2015 20:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Real Betis - Athletic Bilbao 1:3

Mizerná domácí forma Realu Betis pokračuje i nadále. Naposledy stadion Benita Villamarína vyloupil v nedělní večer Athletic, který si vítězstvím 3:1 připsal svůj první letošní triumf z hřiště soupeře. Mužem zápasu se stal Iňaki Williams, překvapivý autor dvou branek, ovšem pochvalu si za výtečný výkon zaslouží také Raúl García.

Za domácí podle očekávání snížil jejich vrchní kanonýr Rubén Castro, jenž proměnil pokutový kop, ovšem o poklidný závěr z pohledu hostí se postaral Raúl García, jenž tři minuty před koncem přidal pojišťovací třetí gól. Betis tak doposud bral na vlastním stadionu tři body pouze jedinkrát a jen díky úspěchům z venkovních střetnutí zůstává na třináctém místě. Zato Athletic potvrdil svůj vzestup po příšerném úvodu sezony a poskočil již na osmou příčku.

O tom, kterým směrem se bude utkání odvíjet, naznačila výrazně již osmá minuta. Zatímco Mikel San José ještě chvíli předtím se svou hlavičkou neuspěl, Iňaki Williams již prudkou ranou ano. V minutě čtyřiadvacáté pak autor první branky málem skóroval znovu, nebýt výtečného obranného zákroku Alfreda N’Diayeho na poslední chvíli. Ojedinělý pokus domácích si zapsal Ricky van Wolfswinkel, jehož hlavička postrádala razanci.

Když už se zdálo, že první půle skončí jednobrankovým vedením Athleticu, prosadil se Williams podruhé povedenou patičkou, již mu připravila letní posila Raúl García. Ani po změně stran se obraz hry nezměnil, baskický celek z Bilbaa byl nadále tím aktivnějším a vypracoval si celou řadu příležitostí, jak svůj náskok ještě navýšit. Antonio Adán v domácí brance měl co dělat, aby si poradil s pokusy Sabina či Garcíi a pomohla mu posléze i branková konstrukce při další utěšené ráně, kterou měl opět na svědomí aktivní García.

Zničehonic pak byli hosté za své neproměněné šance potrestáni, když Williamsova nešťastná teč centrovaného míče rukou zapříčinila odpískání přísného pokutového kopu. Přestože Rubén Castro s penaltou naložil značně nepřesvědčivě, Gorka Iraizoz ji přesto lapit nedokázal a najednou byl Betis znovu ve hře o body. Hosté si pak museli notně oddychnout, když Volfswinkelova střela proletěla těsně vedle Iraizozovy tyče.

Na víc se již však domácí nezmohli a naopak ještě jednou inkasovali zásluhou špičkového Garcíova voleje do dolního růžku Adánovy branky. Někdejší ofenzivní hráč Atlética Madrid se ve svém novém působišti uchytil na jedničku.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele