33. kolo
17.04.2016 18:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Rayo Vallecano - Villarreal CF 2:1

Vallecanos si na svém hřišti došlápli na čtvrtý celek tabulky, když porazili Villarreal 2:1. První poločas skončil nerozhodně po brankách Javi Guerry a hostujícího Adriána, v 81. mnutě však vstřelil vítěznou branku Blesků Miku. Rayo vybojovalo důležité tři body v boji o záchranu, Žlutá ponorka padla po čtyřech soutěžních výhrách v řadě.

Přemožitelé pražské Sparty z Evropské ligy nezačali na Estadio Teresa Rivero vůbec dobře. Už v 7. minutě museli dotahovat jednogólové manko po gólu Javi Guerry. Ten doklepl míč do sítě po tvrdé ráně Mikua a celý stadion propukl v obrovské nadšení. Oba celky dělilo před zápasem v tabulce propastných devětadvacet bodů, ale na hřišti byly síly vyrovnané. V další dobré příležitosti se po pasu Bebého ocitl Miku, jemuž ale k uklizení míče do sítě hostů scházel na zadní tyči půlkrok.

Villarreal měl však přeci jen na kopačkách větší fotbalovou kvalitu, která se projevila ve 20. minutě. Adrián López si chytře počíhal na ofsajdové linii na centr dos Santose a krásnou ranou z prvního doteku rozvlnil síť - 1:1! Blesky však hrály srdnatě a šly za vyrovnáním. Ve 26. minutě srazila obrana hostů Llorenteho ránu nad branku a poté lapil Bebého pokus po rohovém kopu do svých rukavic Areola.

Ze zápasu se postupně vytratily velké šance, nicméně předváděná hra bouřlivě fandící publikum bavila. Nepříjemnost pro domácí přišla v 68. minutě, kdy musel na hřiště Jozabed Sánchez, jenž nahradil zraněného Zé Castra. Poločas bez šancí tak rozhodla až v 81. minutě povedená akce domácích. Tito poslal do vápna povedený centr z levé strany, obránci ve žlutém si nepohlídali náběh Mikua, jenž přesnou hlavičkou k tyči zajistil mužstvu Paca Jémeze velice důležité tři body - 2:1! Villarreal předvedl v Madridu především v druhém poločase velmi nepřesvědčivý výkon, který by na Ligu mistrů určitě nestačil. Náskok Žluté ponorky na čtvrtém místě se proto zmenšil na aktuálních šest bodů.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele