29. kolo
12.03.2016 22:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Rayo s Eibarem prodloužili šňůru bez výhry remízou 1:1

Rayo Vallecano mířilo proti Eibaru za svým prvním ligovým vítězstvím po více než měsíci, ovšem branka Gonzala Escalanteho nakonec zajistila baskickému klubu vydřený bod za remízu 1:1. Zatímco domácí mohou smutnit a nadále se obávat čím dál větší hrozby sestupu, Eibar zdárně ukončil sérii čtyř porážek v řadě.

Pro hosty se přitom utkání nevyvíjelo vůbec dobře, zvláště s přihlédnutím k jejich momentálnímu rozpoložení. Baskové totiž prohráli celých sedm z posledních osmi zápasů a v Madridu museli dotahovat jednobrankové manko již od sedmé minuty, kdy se prosadil obránce Zé Castro přesnou hlavičkou z rohového kopu Roberta Trashorrase. Dost možná klíčová chvíle zápasu nastala hned minutu poté, kdy měl Mikú po dalším přesném pasu Trashorrase jedinečnou šanci navýšit vedení Raya na dvojnásobek, avšak brilantní zákrok brankáře Asiera Riesga udržel hosty ve hře.

V průběhu první půle bylo málem vyrovnáno, když Gonzalo Escalante svou hlavičkou těsně přestřelil. Devět minut před koncem první půle už však hostující obránce na centr Davida Juncy zareagoval přesnějším zakončením a stanovil poločasové skóre 1:1. Krátce po změně stran mohli dokonat obrat Takashi Inui s Borjou Bastónem, ovšem oba své střelecké pokusy poslali vedle. Na opačné straně zase přestřelil Zé Castro a stejně si posléze počínal i Mikú.

S blížícím se závěrem utkání začalo šancí před oběma brankami paradoxně ubývat a za zmínku stojí snad jen dalekonosná rána Mikúa z uctivé vzdálenosti, která nakonec stejně jen prosvištěla mimo Riesgovu bránu, a neujala se ani střela střídajícího Quiniho. Eibar sice musel závěrečnou pětiminutovku dohrávat pouze v deseti, když Josip Radošević uviděl druhou žlutou kartu, ale i s početní nevýhodou se dokázal statně poprat a udržel alespoň remízový stav. Poslední šance připadla portugalskému křídelníkovi Bebému, jenž se dostal k zahrání přímého kopu, avšak výrazně minul.

Další šanci ukončit černou sérii šesti zápasů bez vítězství dostane Rayo v tzv. "šestibodovém" zápase o udržení na hřišti Granady, zatímco Eibar zavítá znovu do Madridu na půdu obdobě sužovaného Getafe.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele