7. kolo
04.10.2015 12:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Rayo Vallecano - Real Betis 0:2

Betis překvapivě sebral všechny body domácímu Rayu, když v Madridu vyhrál 2:0 díky brankám Westermanna a Castra. Blesky doplatily na fatální neefektivitu v zakončení a připisují si druhou porážku v řadě. Zelenobílí naopak podruhé za sebou zvítězili a drží se v klidném středu tabulky.

V držení míče i územní převaze domácí svého soupeře přehrávali, nicméně nebezpečnějším mužstvem na hřišti byl Betis. Hosté zahrozili nejdříve ve 2. minutě, kdy se ke střele z vápna dostal Rennella. Nepříjemný balón ale Toňo dokázal dopravit do bezpečí. V druhé gólové akci už Betis domácí potrestal. Běžela 20. minuta, když se Andalusané dostali do rychlého protiútoku, na jehož konci byl pas Castra na volného Westermanna. Dvaatřicetiletý německý záložník se zkušenostmi ze Schalke či Hamburku si s ničím nelámal hlavu a tváří v tvář Toňovi chladnokrevně zakončil - 0:1!

Rayo inkasovaná branka vykolejila a do dalšího talku se domácí dostávali až před přestávkou. Betis však velmi dobře bránil jednogólový náskok a do šaten odcházel jako vedoucí celek. Po změně stran přibyly ze strany Blesků pokusy ze střední vzdálenosti, z nichž nebezpečné parametry měla rána Bebého ve 49. minutě, mezi tři tyče se však nevlezla.

Domácí kráčeli za vyrovnáním a utahovali šrouby kolem obrany Sevillských, ovšem po hodině hry dostali další tvrdý direkt. Stoper Castro chyboval před pokutovým územím, k míči se dostal Cejudo, jenž následně předložil balón volnému Castrovi. Dlouholetá opora Betisu podobnými šancemi většinou nepohrdne a nebylo tomu tak ani dnes. Castro rutinérsky zamířil do protipohybu padajícího Toňa a mohl se radovat ze čtvrté branky v sezóně - 0:2!

Dvougólové manko měli za úkol dohnat v poledních dvaceti minutách Manucho a Fariňa. Jémezovi tento tah ale příliš nevyšel, neboť střídající hráči své příležitosti neproměnili. V 72. minutě Bangoura tvrdou střelou prověřil hostujícího gólmana Adána a následná dorážka Bebého byla zblokována. Trestat tak mohl Betis, jenž byl blízko třetímu gólu v 78. minutě. Míč však po nádherné individuální akci a lehké střele Joaquína snad popřel fyzikální zákony a od vnitřní části tyče se odrazil úplně ven z brány!

A přece ještě domácím zbyl čas na ohrožení Adánovy svatyně. V 85. minutě však Fariňa ztroskotal na sevillském brankáři a v 89. minutě zahodil další tutovku Rat, jehož střelu z voleje báječně vyrazil všudypřítomný Adán. Čisté konto pak Adánovi ještě v nastavení výkopem míče z branky zachránil obětavý Westermann. Rayo tak překvapivě nezvládlo zápas s nováčkem soutěže a musí zkousnout druhou domácí porážku v sezóně. Betis na druhé straně přivezl poprvé v probíhajícím ročníku všechny body ze hřiště soupeře.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0, přání 0.1

Reagovat
smazaný uživatel

*0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele