3. kolo
11.09.2015 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Sevilla FC 1:1

Sevillská mizérie nebere konce ani po třetím ligovém kole. I tentokrát totiž andaluský celek zaváhal, přestože na půdě Levante vedl po trefě letní posily Stevena N’Zonziho. V osmapadesáté minutě však vyrovnal Víctor Camarasa a hosté tak nadále zůstávají bez jediného vítězství na opačném konci tabulky, než by si představovali.

Trenér Unai Emery byl odhodlán nastartovat ve Valencii chabě se vyvíjející zahájení nového ročníku a posunout Sevillu pryč ze sedmnáctého místa, z nějž do zápasu vstupovala. Bodem za remízu 1:1 sice zdvojnásobil počet získaných bodů, jenže posun na průběžnou čtrnáctou příčku pro ambiciózní Sevillu to pravé ořechové. Vše přitom zprvu vypadalo slibně, hosté v první půli herně dominovali a díky prudké ráně N’Zonziho, nové posily z anglického Stoke City, od třinácté minuty také vedli. Byl to jejich vůbec první gól v letošním ročníku Primera División.

Po změně stran však výkon sevillských poněkud upadl, což se jim při hubeném jednobrankovém náskoku stalo osudným. Byť si brankář Beto na střelu Josého Garcíi sáhl, míč se odrazil od jeho tyče přímo ke Camarasovi, jenž jej střelhbitě doklepl do sítě. "Zase domů odjíždíme zklamaní," hlesl po zápase záložník Vítolo v rozhovoru pro španělskou televizi. "V prvním poločase jsme pohodlně kontrolovali hru a vytvářeli si šance, jenže když je neproměníte, nakonec za to taky zaplatíte. Musíme se z toho poučit a přenést pozornost na Ligu Mistrů."

Sevilla se do milionářské soutěže kvalifikovala jakožto vítěz Evropské ligy a los základních skupin ji vůbec nešetřil. Andalusané se totiž postupně střetnou s Juventusem, Manchesterem City a Borussií Mönchengladbach. Jejich pouť za postupem začíná v úterý doma proti poslednímu zmíněnému mužstvu, na konci září poté zamíří na půdu loňského finalisty Juventusu do Turína.

Levante sice stejně jako Sevilla nadále čeká na své první ligové vítězství, ovšem comeback z druhé půle dává tomuto překvapivému zaskočení favorita punc výhry. Díky lepšímu skóre navíc valencijský celek zůstává v tabulce stále i před svým pátečním soupeřem.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Lorcan

tohle už snad Sevilla zvládne, po těch gólovejch hodech v evropským superpoháru jim na ligu vyschnul střeleckej prach a po dvou kolech sou bez vstřelenýho gólu, ale věřím že i s přispěním Llorenteho to v tomhle zápse zlomí tip 1:2

Reagovat
HullCity

Aha,takže Konoplanka sedí a místo něj hraje Kakuta,pěkný...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele