5. kolo
23.09.2015 20:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Levante UD - SD Eibar 2:2

Užuž to vypadalo, že Eibar po nedávné prohře s Atléticem Madrid znovu započne vítěznou sérii, ovšem ani vedoucí stav 2:0 na půdě Levante nakonec na zisk tří bodů nestačil. Domácí totiž na úvodní dva góly Borjy kontrovali trefami José Luise Moralese s Acostou Dyversonem, jenž skóroval až v samotném závěru, a tak zábavný zápas ve Valencii skončil remízou 2:2.

Díky bodíku navíc se Levante odpoutalo z provizorní zóny sestupu a nyní se nachází na čtrnácté příčce. Eibar je na tom o celých sedm míst lépe, ovšem i tak bude po středečním utkání tím zklamanějším. Do zápasu hosté vstoupili výtečně, ve snaze využít nervózní atmosféru na Estadio Ciudad de Valencia si vynutili řadu rohových kopů a z jednoho záhy udeřili. V desáté minutě prodloužil Mauro Dos Santos míč do ohně, kde číhal Borja a s přehledem zavěsil.

O okamžitou odpověď se pokoušel Nabil Ghilas, ovšem z Toňova centru zamířil hlavou zoufale mimo. Blíže byl vyrovnání Verza, když deset minut před koncem první půle napřáhl z voleje, jenže jeho utěšená rána skončila pouze na tyči. Jednalo se bohužel o jednu z posledních akcí někdejšího záložníka Almérie, jenž brzy nato musel střídat kvůli zdravotnímu neduhu, a ke smůle domácích ani nebyl sám. Pravý bek Juanfran totiž dokonce trávník opustil na nosítkách kvůli zákroku střelce první branky Borjy.

Naděje Levante na obrat po změně stran nabraly hned po třech minutách vážnou trhlinu. Šťastným střelcem byl znovu Borja, jenž v baskickém klubu hostuje z Atlética Madrid, zásluhou ledově klidného zakončení ve vyložené příležitosti. Přesto se domácí nevzdali a hned záhy je znovu vrátil do hry Morales, dva roky zpátky hráč Eibaru. Jeho křižná rána zapadla do dolního růžku brány jen čtyři minuty po Borjově trefě číslo dvě.

Přesto se zdálo, že Eibar již nabyté vedení nepustí. Na samotný závěr nastaveného času však připadla poslední šance zápasu Deyversonovi, jenž těžil z výtečného centru Moralese a k potěše domácího publika vybojoval pro Levante vzhledem k okolnostem nečekaný bod.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele