9. kolo
25.10.2015 12:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Levante UD - Real Sociedad 0:4

Real Sociedad se po delší odmlce opět raduje z vítězství. Baskové dokázali zvítězit na půdě Levante vysoko 4:0 a připsali si teprve druhý tříbodový zisk v dosavadním průběhu sezóny. Hráč utkání Carlos Vela orámoval svými brankami začátek a konec zápasu a po jednom gólu přidali také Agirretxe a Illarramendi. Rozkolísaná židle pod Davidem Moyesem se snad alespoň a chvíli uklidnila.

Snaha dát zapomenout na nevydařená vystoupení z poslední doby byla na Realu patrná od první minuty. Baskové hráli hodně otevřeně a zvýšená aktivita jim přinesla ovoce už v 8. minutě. Carlos Vela se prodral do vápna Levante, zbavil se dotírajícího Gozáleze a se štěstím nadvakrát překonal gólmana Rulliho - 0:1! Levante se snažilo záhy odpovědět, ale nebezpečnější byli opět modrobílí. Ve 21. minutě Prieto oslovil tečovanou přihrávkou Velu, jenž ale z malého vápna nastřelil jen Rulliho! Na druhé straně se na zteč hostující svatyně vydal Roger Martí, jenže jeho nadějný průnik dokázal obrana San Sebastianu zpacifikovat.

Šance přibývaly na obou stranách, nicméně šťastnější byli znova hosté a v 36. minutě se mohli radovat podruhé. Carlos Vela načasoval svůj centr do šestnáctky naprosto přesně, za obránci se vynořil zcela osamocený Imanol Agirretxe, jenž bez problémů posunul míč hlavou do sítě - 0:2! Třetí branku Realu měl na hlavě vzápětí Zurutuza, ve stoprocentní příležitosti jej ale vychytal skvělým zákrokem Rulli. Levante nehrálo špatně a alespoň snížení si domácí borci zasloužili. V nastavení první půle ovšem Martí po pasu Camarasy namířil z velké blízkosti svou hlavičku do břevna!

Po změně stran sáhl domácí kouč Lucas Alcaraz ke dvojímu střídání a na hřišti se objevili ofenzivně ladění Verza a Ghilas. K velkému zvratu to však dlouho nevedlo a hosté kráčeli neochvějně za druhým vítězstvím sezóně. Alcaraz proto v 62. minutě poslal na hřiště posledního náhradníka, kterým byl mladý záložník Rubén García. Velkou příležitost ke snížení měli domácí po rohovém kopu v 70. minutě, Deyverson ale zamířil jen do připraveného gólmana Rubéna.

Celkově však šancí v druhém dějství výrazně ubylo. Přestože se Levante snažilo zakončovat snad z každé pozice, ohrožovalo branku Realu jen sporadicky. Naopak Baskové dokázali vytěžit z minima maximum. Sedm minut před koncem zápasu se prosadil Illarramendi, jenž se po vysokém pasu Castra opřel z úhlu do míče a se štěstím propálil Rulliho - 0:3! Definitivní pečeť na tříbodový zisk z Valencie pak dal o minutu později Carlos Vela, který nepohrdl Canalesovou přihrávkou před prázdnou branku a pohodlně zvýšil na 0:4! V samotném závěru byl ještě vyloučen za nasimulovaný pád ve vápně po druhé žluté kartě viditelně frustrovaný Deyverson. Na výsledku se už však nic nezměnilo, Real Sociedad porazil Levante 4:0.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
RS

1:3

Jinak už snad David půjde. Opakuje se stejný scénář jako loni s Arrasattem..

Pořád se mu věří, i když hra, výkony jsou tristní. Kdybysme aspoň měli těžký soupeře, ale s losem jsme měli mít už 15 bodů v suchým triku

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat
Mořská vosa

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele