19. kolo
09.01.2016 22:05 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Levante slaví důležitou výhru nad Vallecanem a má blíž k záchraně

Levante si díky dvěma výtečným gólům Deyversona s Josém Rosalesem připsalo cenné vítězství 2:1 nad Rayem Vallecanem a boj o záchranu tak nabírá na obrátkách. Obě trefy domácího celku přišly až po změně stran a na jejich nabytém vedení již nic nezměnilo ani snížení Pabla Hernándeze a závěrečné drama.

Nejprve se prosadil Deyverson v dvaasedmdesáté minutě povedenou ranou z voleje a devět minut nato přidal pojistku Morales špičkovým individuálním průnikem. Hernández se pak sice postaral o řádně napínavý závěr, ale vyrovnat se už Rayu nepodařilo. Ani tato výhra sice Levante stále nestačí na únik z posledního místa v ligové tabulce, ovšem nyní již na svého sobotního soka ztrácí pouhý jeden bod. Hosté znovu přišli o možnost utéci ze sestupových příček a začíná jim pořádně téct do bot.

První půle toho nabídla ze strany domácích pramálo, za zmínku stojí snad jen brzký střelecký pokus Moralese. To Rayo mělo více ze hry, jenže šance Javiho Guerry, Raúla Baeny či Adriho Embarba k průlomu bezbrankového stavu nevedly. Těsně před koncem první půle mohl udeřit útočník Levante Nabil Ghilas, avšak po pasu Mauricia Cuera z pravého křídla poslal své zakončení placírkou těsně vedle. Do kabin se tak o přestávce odcházelo bez branek.

Levante po změně stran začalo tam, kde skončilo v úvodní pětačtyřicetiminutovce, přesto si na gól muselo ještě počkat. Cuera totiž ve výtečné pozici zradilo zpracování a Morales si ani s kvalitním pokusem nepřišel na brankáře Yoela Rodrígueze. Posléze ještě diváci na stadionu Ciutat de Valencia viděli neproměněné šance Deyversona s Feddalem, ale osmnáct minut před koncem se již první jmenovaný přece jenom prosadil, a to náramně. Deyversonův krásný volej levačkou z Toňova centru byl nad Rodríguezovy síly a Levante zaslouženě vedlo.

Devět minut nato přišel gól druhý a dokonce ještě krásnější než ten první. Morales oklamal v souboji jeden na jednoho Quiniho a suverénně krásnou ranou překonal i hostujícího gólmana. Radost Levante posléze sice ochladil Pablo Hernández, ale na dělení bodů jeho pohotové snížení na 2:1 již nic nezměnilo.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele