15. kolo
12.12.2015 18:15 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Granada CF 1:2

Ve Valencii byl v sobotní večer k vidění přímý souboj o udržení, z nějž nakonec díky gólu v samém závěru vzešla vítězně hostující Granada, která přehrála Levante v poměru 2:1. Hrdinou zápasu se stal teprve osmnáctiletý Adalberto Penaranda.

Mladičký Venezuelan si své premiérové trefy v dresu Granady schoval na začátek a konec druhé půle. Nejprve v osmačtyřicáté minutě prolomil bezbrankový stav a v závěru pak strhnul nerozhodný stav po vyrovnávací brance Simaa Matého znovu na stranu hostí. Svěřenci Josého Ramóna Sándovala tak poskočili tabulkou mimo sestupové příčky na šestnáctou pozici, kterou díky své třetí výhře v sezoně okupují s celkovým ziskem čtrnácti bodů. Levante naopak zůstává s jedenácti body předposlední.

Penaranda, jenž se probojoval do A týmu andaluského celku na konci minulého měsíce, nastoupil teprve ke svému čtvrtému soutěžnímu zápasu v dresu Granady a svůj střelecký účet si otevřel mimořádně stylově. Vše začalo jeho perfektním zpracováním dlouhého pasu, pokračovalo úprkem střemhlav soupeřově brance a skončilo ladným překonáním brankáře Rubéna Martíneze.

Levante se dostalo zpět do hry o bodový zisk v pětašedesáté minutě, kdy se nikým nehlídaný Simao dostal ze standardní situace k hlavičkovému zakončení a nezaváhal. Své poslední slovo ale ještě v tu chvíli neřekl muž zápasu Penaranda, jemuž se podařilo v dvě minuty před vypršením základní hrací doby ošálit dva soupeřovy hráče ještě před pokutovým územím a následné rázné zakončení bylo příliš i na Rubéna...

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
Robík

2:0

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele