1. kolo
23.08.2015 22:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Celta Vigo 1:2

Celta Vigo na úvod sezony nezaváhala a veze si z půdy Levante těsnou výhru 2:1. Poněkud kuriózně jsou také Galicijci nejlépe skórujícím klubem celé ligy, neboť žádný z týmů ve zbylých doposud odehraných zápasech nedokázal vsítit více než jednu branku.

Svěřenci Lucase Alcaraze se museli vypořádat s brzkým vyloučením Simaa Matého a pět minut před odchodem do šaten navíc inkasovali po Orellanově přízemní ráně. Verza, letní posila z Almérie, však dokázal po změně stran vyrovnat ze standardní situace a zdálo se, že valencijský klub dokáže navzdory dlouhému oslabení ukořistit alespoň bod. Tento plán však necelou čtvrthodinu před koncem zhatil ztracený syn Viga Iago Aspas, jenž si tak mohl svůj návrat do mateřského klubu užít v plné parádě.

Horší vstup do prvního zápasu nové sezony si snad Levante ani nemohlo představit. Uběhly sotva čtyři minuty, když Simao poslal k zemi Orellanu a ke všemu se mu ještě "prošel" po kotníku. Po právu si za svůj čin vysloužil okamžitou červenou kartu. Fabian Orellana se z celého incidentu otřepal a potrestal soupeře tím nejlepším možným způsobem, když ve čtyřicáté minutě napálil míč do dolního růžku brány. O asistenci se postaral dobře načasovaným náběhem a zpětnou přihrávkou Jonny Castro.

V následujících minutách jak před, tak i po poločasové přestávce hosté mohli navýšit své hubené vedení, ovšem všechny šance zahodili a devět minut po změně stran náležitě pykali, když se z přímého kopu prosadil Verza. Přesto svěřenci Eduarda Berrizza nesložili zbraně a dlouhou téměř celozápasovou přesilovku dotáhli do vítězného konce. Opět u toho byl aktivní Orellana, jehož přízemní centr doklepl do sítě navrátilec Aspas.

Nevydařený nákup Liverpoolu zpřed dvou let poté mohl dokonce přidat i zásah číslo dvě, avšak v nastaveném čase trefila jeho střela zdálky pouze brankovou konstrukci. Mrzet jej to však nemusí, neboť podruhé již Celta o nabyté vedení nepřišla a veze si z Valencie ideální ligový start v podobě výhry 2:1.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
LidoOP

2:1

Reagovat
šolim

Výhra Levante by mě fakt překvapila?!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele