35. kolo
24.04.2016 12:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Levante UD - Athletic Bilbao 2:2

Sestup Levante je na spadnutí. Valencijský klub totiž trestuhodně prohospodařil dvoubrankové vedení s Athleticem v samém závěru a ani získaný bod za konečnou remízu 2:2 jej nijak neposouvá vstříc záchraně.

Hned po třinácti minutách sice domácí poslal do vedení Víctor Casadesús, jehož po hodině hry podpořil vlastním gólem i Xabier Etxeita, jenže baskický celek snížil na rozdíl jediné branky dvě minuty před koncem zásluhou Markela Susaety a nepravděpodobný zvrat v podobě vyrovnání zajistil v samém nastavení povedeným halfvolejem Mikel San José. Levante tak zůstává na samém dně ligové tabulky, celé čtyři body za sedmnáctou Granadou. Ta má ke všemu pondělní zápas s Celtou Vigo k dobru. Athletic naopak pojistil své šance na pohárovou Evropu, neboť získaný bod mu definitivně zajistil účast v Evropské lize.

Levante šlo do zápasu s vědomím, že ani rovnost bodů se zmíněnou Granadou by mu na záchranu nestačila, neboť ve čtvrtek utrpělo od svého andaluského soupeře krutou porážku 5:1 a vzájemné zápasy tak v případě téhož bodového zisku hovořila pro granadské. O to víc tedy potřeboval klub z Valencie zvítězit a rozhodně k tomu úspěšně nakročil. Casadesús totiž hned v úvodní čtvrthodině umně zpracoval dlouhý nákop na prsou, obešel brankáře Iraizoze a suverénně napálil míč do odkryté sítě. O přestávce tak panovalo slibné vedení domácích.

Krátce po změně stran měli hosté na dosah dokonce pojistku na 2:0, jenže trefu Giuseppe Rossiho rozhodčí neuznali kvůli spornému postavení mimo hru. Přesto se Levante navýšení náskoku dočkalo v minutě sedmašedesáté, kdy se Etxeita ve snaze odvrátit centr José Luise Moralese nešťastně ukopl a nasměroval míč do vlastní sítě.

Hosté se však nevzdali ani za tohoto stavu. Nejprve dvě minuty před koncem základní hrací doby snížil Susaeta přesnou ranou na přední tyč a pár minut nato dokonal zmar domácího týmu Mikel San José vyrovnáním na konečných 2:2 - o oba góly baskického týmu se asistencí přičinil Iňaki Williams.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele