25. kolo
21.02.2016 18:15 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Valencie začíná vítězit na všech frontách, odskákala to Granada

Že by už Valencie i její kouč Gary Neville byli z nejhoršího venku? Rozhodně to tak nyní vypadá. Los Che si totiž v nedělní podvečer připsali třetí výhru za poslední týden, když vyhráli na půdě Granady v poměru 2:1. O průlom skóre se postaral krátce po změně stran Dani Parejo, jehož v závěru doplnil Santi Mina. Snížení Edgara Méndeze v posledních minutách nastavení již na zisku tří bodů pro hosty nic nezměnilo.

Valencijští si připsali svou první ligovou výhru až na Nevillův desátý pokus a přehráli tehdy Espanyol 2:1. Nyní tento výsledek zopakovali, přičemž ve čtvrtek si navíc spravili chuť i v Evropské lize, když doma rozcupovali vídeňský Rapid takřka tenisovým výsledkem 6:0. Zdá se, že se "netopýrům" blýská na lepší časy...

Jako první přitom v nedělním zápase zahrozili domácí. Záložník Fran Rico pálil sice nebezpečně, ale nakonec jeho rána prosvištěla těsně vedle. Na opačné straně si úvodní střelecký pokus připsal v devatenácté minutě Paco Alcácer, jenže ani španělský reprezentant nemohl slavit, neboť zasáhla pozorná obrana soupeře a jeho střelu z kraje pokutového území zablokovala. Devět minut nato pálil znovu nepřesně Adalberto Penaranda, zatímco aktivní Alcácer si posléze konečně připsal střelu na bránu, na kterou si však brankář Andrés pohotovým zákrokem počíhal.

Když pak nadvakrát neuspěl jak André Gomes, tak na opačné straně Ricardo Costa se svým hlavičkovým pokusem kvůli včasně vytažené rukavici brankáře Diega Alvese, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu. I v druhé půli se nejprve musel činit Alves při ráně Rubéna Rochiny, ovšem v pětapadesáté minutě se již dostali do vedení hosté. Po Alcácerově pasu napřáhl Parejo a přesnou přízemní ranou se trefil povedeně k tyči.

Střídající Youssef El-Arabi měl v sedmdesáté minutě na hlavě vyrovnání, jenže minul a nedlouho poté svou další střelu ze slibné pozice rovněz nedokázal nasměrovat mezi tři tyče. I druhý gól večera tak padl do granadské sítě, když se prosadil další přízemní střelou Mina. V samém závěru pak sice nakrátko hosty znervóznil Méndez gólovou hlavičkou z Rochinova centru, ale na víc se již Granada nezmohla a poroučí se s prohrou 1:2.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
paff

2:1 Peñaranda 2: Negredo

Reagovat
Robík

0:2

Reagovat
netopier

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele