23. kolo
07.02.2016 20:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Real díky Modrićovi zvítězil v Granadě a drží kontakt se špičkou

Real Madrid opět na hřišti soupeře nepodal ani zdaleka přesvědčivý výkon, přestože nastoupil proti strádajícímu celku ze dna ligové tabulky. Zatímco s Realem Betis Bílý balet dříve pouze remizoval, tentokráte nakonec v Granadě ukořistil cennou výhru 2:1 skrze fantastickou trefou Luky Modriće v samém závěru utkání.

Tým kouče Zinedina Zidana poslal do vedení Karim Benzema po půlhodině hry, ale domácí se odmítli podvolit nepříznivému vývoji utkání a zaslouženě se dočkali vyrovnání díky trefě Youssefa El-Arabiho. Přesto nadějný stav nakonec granadským nevydržel, a to kvůli dalekonosné ráně Modriće. Před zápasem Zidane prohlásil, že nedělní vítězství je životně nutné pro udržení nadějí na možný zisk ligového titulu, a nakonec se jej také dočkal. Ztráta na Barcelonu (čtyři body) s Atlétikem Madrid (jeden bod) tak zůstává totožná.

V prvním vzájemném zápase se Real rovněž na výhru pořádně nadřel, neboť doma Granadu přehrál pouze 1:0. Domácí tak navzdory svému umístění v oblasti sestupu neměli důvod přistupovat k soupeři s přílišným respektem a pořádně se do něj v úvodu utkání obuli. Nebezpečný náběh si připsal Adalberto Penaranda a tentýž hráč posléze i skóroval, jenže byl ve viditelném postavení mimo hru, které čárovému sudímu neuniklo. Real zareagoval přízemní střelou Ronalda, která prosvištěla těsně vedle.

Madrid se zprvu potýkal s vážnými problémy s rozehrávkou ve středu pole, ovšem když si na přelomu půlhodiny hry vše sedlo, stálo to zato. Iscova perfektní přihrávka našla nabíhajícího Carvajala, jenž míč podsekl vstříc Benzemovi a francouzský útočník potvrdil chladnokrevným zakončením na přední tyči svou výjimečnou formu - šlo již o šestý zápas za sebou, v němž se Benzema prosadil.

Granadští se přesto nevzdali a těsně před odchodem do kabin se málem zvládli prosadit, když si to David Barral namířil až do pokutového území a užuž se chystal pálit. Na poslední chvíli však přiskočil Raphael Varane, a tak se odcházelo do kabin za těsného vedení hostí. Po změně stran bylo znovu zapotřebí výtečného bránění hostujícího hráče, tentokráte Toniho Kroose, jemuž se povedlo vlastním tělem zablokovat nebezpečnou ránu Isaaca Successe. Keylor Navas pak musel zasahovat sám při hlavičce Barrala z bezprostřední blízkosti.

Uklidnit pošramocené nervy fanoušků Realu mohl hned ve dvou případech Benzema, jenže pokaždé ve slibných příležitostech selhal. A tak přišel trest. Smolná srážka Modriće s rozhodčím Jesúsem Gilem Manzanem na polovině hřiště totiž vyústila v rychlý útok domácích, který po pasu Rochiny skončil u El-Arabiho, jehož zakončení mezi Navasovy nohy zajistilo Granadě zasloužené vyrovnání. Domácí se dokonce krátce nato mohli rovnou i ujmout vedení, kdyby Successův další kvalitní náběh do šestnáctky nestihl včas zpacifikovat pozorný Navas.

Real se ve hře dopředu jevil mátožně a bez nápadu, ale nakonec jej zachránil individuální počin té nejvyšší kvality. Modrić, jenž není dvakrát proslulý fantastickou střelbou, totiž křižnou ranou po Kovaćićově přihrávce propálil vše, co mu stálo v cestě a zajistil svému týmu takřka povinné vítězství 2:1, které se rodilo daleko hůře, než by leckdo před zápasem čekal.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:7 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 (Ronaldo3, Benzema2)

Reagovat
Bastaron

0:6

Reagovat
valloire

0-10

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme Granada , udělejte nám všem radost, tři nechejte na Jihu. Znamenalo by to pro vás posun na nesestupové příčky, Espanyol na sestupové a pro Real žádná změna.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě tu nikdo z Realu nenapsal,že vyhrajete 8,8 nebo 11!

Reagovat
smazaný uživatel

..8,9, nebo 11. Omlouvám se , taková čísla u nás ani počítat neumíme.

Reagovat
smazaný uživatel

3 venkovni zapasy a ten váš Real 3 vstřelený goly... tip 0:2 max.....

Reagovat
Lifted

Modrić, jenž není dvakrát proslulý fantastickou střelbou

Za tohle bych redaktora slušně nakopal do pytlíku. Co to je za kec proboha? Luka je jeden z nejlepších ze střední vzdálenosti..

Reagovat
El Fáňos

co jste to psali, že RM nepodal přesvědčivý výkon? nedali tak 20x šancí no, ale ze sestřihu to vypadá na hru na jednu bránu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele