34. kolo
21.04.2016 21:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Granada CF - Levante UD 5:1

Granada rozstřílela Levante vysoko 5:1 a ukázala, že to se záchranou myslí opravdu vážně. Hattrickem udělal domácím příznivcům radost El Arabi, který proměnil dvě penalty a v nastavení dal výsledku konečnou podobu. V dresu Andalusanů se ještě trefili Success a Rochina, alespoň čestný úspěch svého celku zaznamenal v poslední desetiminutovce Rubén García.

Levante vůbec nezvládlo klíčový záchranářský duel na půdě Granady. Od počátku byli domácí lepším mužstvem a jejich převahu se jim podařilo korunvoat vedoucím gólem ve 25. minutě. Pérez vyslal na zteč Isaaca Successe, jemuž nikdo ve žlutém dresu nestačil, a proto svůj čtyřicetimetrový sprint mohl kránsě zakončit na přední tyč - 1:0! Ve 34. minutě si rozhodčí všiml hraní rukou v pokutovém území v podání Verzy a kopala se penalta. K té se postavil Youseff El Arabi, který neomylně zamířil do protipohybu gólmana Mariña - 2:0!

Poločas hrůzy pro hosty poté korunovala další branka domácích. Těsně před přestávkou našel Success ve vápně trestuhodně nehlídaného Rochinu, jenž bez problémů uklidil míč na vzdálenější tyč - 3:0! Zápas tak byl prakticky rozhodnutý a hra po změně stran upadla do průměru. Obrovskou příležitost snížit na rozdíl dvou branek měl Devyerson, střílený centr do vápna však poslal mimo tři tyče.

V 73. minutě musel kvůli zranění ze hřiště střelec první branky Success, jehož nahradil Fran Rico. Zajímavější momenty přišly v poslední desetiminutovce utkání. Hosté se snažili zdramatozivat závěr utkání a v 82. minutě dal gól naděje pro Levante Rubén, jenž se trefil povedenou ranou z dvaceti metrů - 3:1! Záhy však ve vápně trefil ruku Orbána centrující Peñaranda a sudí Latre nařídil druhou penatlu v utkání. Stejně jako v prvním případě proměnil pokutový kop bez problémů El Arabi - 4:1!

Celkově se hrálo hodně nedisciplinovaně a sudí Latre neváhla ukazovat hráčům žlutá napomínání. V zápase rozdal celkem třináct žlutých karet. A když v závěru psychicky neunesl promarněný zápas Simão, musel se po druhé žuté kartě poroučet do sprch. V úplně poslední akci zápasu pak oslabeného soupeře potrestal potřetí v zápase El Arabi. Ten si po chytrém pasu Peñarandy položil brankáře a zakončil do prázdné sítě. Granada tak zdolala Levante rozdílem třídy 5:1 a drží se jeden bod nad hranicí sestupu. Levante se i vzheldem k těžkému losu nejspíš loučí s Priemra División.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele