21. kolo
23.01.2016 20:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Granada CF - Getafe CF 3:2

Granada si zbytečně zkomplikovala perfektně probíhající zápas, v němž zahodila dvoubrankový náskok, ale nakonec přesto může slavit cenné tři body v boji o záchranu. Třináct minut před koncem totiž prudká rána Rubéna Rochiny vrátila domácím vedení poté, co Getafe v rozmezí pouhých čtyř minut zničehonic srovnalo.

Granadští se tak odpoutali ze sestupového pásma a trenéru José Ramónu Sándovalovi se může před dalším kolem dýchat o něco uvolněněji. V první půli přitom domácí váleli a zásluhou branek Rica s El-Arabim vedli pohodlně 2:0. Vše se mohlo odvíjet úplně jinak, kdyby ve čtrnácté minutě Mehdi Lacen netrefil smolně z voleje jen břevno, ale jinak herně dominovali domácí, což také záhy potvrdili.

Brankář Vicente Guaita sice ještě zvládl vyrazit El-Arabiho hlavičku, ale po sedmadvaceti minutách již musel lovit míč ze své sítě. Obrana Getafe nezvládla zachytit náběh Frana Rica, jenž se tak dostal nerušen k zakončení centru Miguela Lopese a přesnou hlavičkou poslal Granadu do vedení. Když pak trestuhodná hrubka Santiaga Verginiho dala jedinečnou příležitost zdvojnásobit vedení Rochinovi, mohl hostující bek děkovat jen Rochinově neschopnosti, když zbrkle minul.

Přesto šli domácí do kabin v poločase s dvoubrankovým náskokem. Další ránu Rochiny zvládl Guaita vyrazit pouze do cesty El-Arabiho, pro nějž už nebyl žádný problém skórovat. Pět minut před koncem první půle navíc Getafe položil do kolen Álvaro Vázquez, jenž nepochopitelně po Suárezově pasu minul prázdnou bránu z pouhého metru.

V padesáté minutě se aktivní El-Arabi radoval z gólu číslo tři, avšak radost z pohledného zakončení nůžkami mu záhy zkazil zdvižený praporek čárového rozhodčího. A pak přišel nečekaný zvrat v podobě vyrovnání. Obě branky Getafe padly po dlouhých nákopech. Nejprve se prosadil Scepović, jemuž se povedlo zpracovat si míč na hrudi a následně šajtlí pohledně překonat i brankáře. Uplynuly sotva čtyři minuty a střídající Gómez se snadno prosadil takřka z prvního doteku od svého pobytu na hřišti.

Ke cti granadských slouží, že ani nečekaná ztráta dvoubrankového vedení domácí hráče nerozhodila natolik, aby utkání ztratili. Hned tři minuty po Gómezově srovnání se zpoza pokutového území dostal do střelecké pozice Rochina a prudkou ranou zaskočil Guaitu na přední tyči. Granada tak sice zbytečně dramaticky, ale přece jen dokázala ukořistit všechny body za výhru 3:2.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele