12. kolo
22.11.2015 18:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Granada CF - Athletic Bilbao 2:0

Na jihu Španělska se v nedělní podvečer zrodilo překvapení, neboť domácí Granada si vyšlápla na Athletic, jemuž uštědřila porážku 2:0. Pro Andalusany jde o vůbec první vítězství od srpna, které jim pomohlo vymanit se po dlouhé době ze dna ligové tabulky až na příčky mimo sestup.

Vše odstartoval brzký vlastní gól Aymerica Laporteho, který těsně před uplynutím hodiny hry pojistil druhým gólem Isaac Success povedenou ranou z voleje. Athletic tak svou úctyhodnou šňůru pěti vítězství v řadě (z toho tří ligových) ukončil neslavně a na další posun tabulkou vzhůru si bude muset počkat. Baskický klub se po tomto kole propadl na deváté místo, zatímco granadští vystoupali na příčku šestnáctou. Od poslední Malagy je však dělí pouhopouhý jeden bod.

Svěřenci José Ramóna Sándovala naposledy v lize triumfovali hned ve druhém týdnu sezony, kdy zvládli přehrát Getafe. Od té doby se již andaluský celek potácel v dolních patrech tabulky, byť mnohdy ztrácel body smolně v samotných závěrech utkání, jako tomu bylo například proti Sportingu Gijón či barcelonskému Espanyolu. Stejně jako tehdy si domácí připsali úvodní gól zápasu díky dobrému startu, ovšem tentokrát již nabyté vedení nepustili.

Hned v páté minutě si hostující Laporte nešťastně vstřelil vlastní gól, když jeho obětavě natažená noha s cílem zablokovat centr Successe tečovala míč takovým způsobem, že brankář Iraizoz jej musel lovit ze sítě. Ve zbytku první půle se domácím vesměs dařilo držet si favorizovaného soupeře na odstup, ovšem gólman Andrés Fernández se přesto dostal do akce a musel si vypomoci i včasným zásahem bránícího Rubéna Péreze, aby rány Beňata s Aritzem Adurizem neskončily vyrovnáním.

Po změně stran šli hosté tvrdě za vyrovnáním, jenže ani smršť nebezpečných útoků na gólovou radost nestačila. Ba naopak, navzdory veškeré snaze to právě Athletic, kdo inkasoval ještě jednou. Znovu svůj díl viny nese nešťastník Laporte, jenž přišel o míč a založil tak granadský protiútok, který zakončil Success přesnou ranou na vzdálenější tyč. Granada tak překvapivě zvítězila 2:0 a příští týden může přijet na půdu poslední Malagy zdravě sebevědomá. Athletic čeká další výlet, tentokráte na madridské předměstí Vallecas proti tamnímu Rayu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat
Lorcan

snad vydržela Bilbau forma i po repre přestáce, tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele