13. kolo
29.11.2015 12:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - Villarreal CF 2:0

O zatím největší překvapení třináctého kola La Ligy se postarali fotbalisté Getafe. Ti na svém hřišti zdolali Villarreal 2:0 a ukázali, že to se záchranou myslí opravdu vážně. O výhru Madridských se postarali svými trefami Lafia a Velázquez, díky nimž poskočili Azulones na průběžnou třináctou příčku. Žlutá ponorka zatím drží šesté místo.

Zápas byl v úvodu vyrovnaný a šance byly k vidění na obou stranách. Poprvé musel hostující gólman Areola zasahovat už v 6. minutě, když při standardní situaci zakončoval hlavou Ščepovič, ale Areola předvedl výborný zákrok. O pouhé dvě minuty později se do zakončení dostal na druhé straně Trigueros, jehož technický pokus z velkého vápna skončil na břevně! V 17. minutě se pak hosté dostali do slibného brejku, který zakončoval po Samuelově přihrávce Leiva, jenž však zamířil z vápna nepřesně.

Na neproměněné příležitosti Žluté ponorky zareagovali domácí ve 21. minutě tím nejlepším možným způsobem. Po Vázquezově přiťuknut seí ujal balónu Lafita. Jednatřicetiletý záložník si na pravé straně nádherně navedl míč na hranici vápna a i přes tíseň dvou obránců nechytatelně zakončil k tyči - 1:0! Ve 30. minutě mohl přidat druhou branku Getafe Sarabia, jenže jeho střelu z úhlu si gólman Areola na přední tyči pohlídal.

Domácím se rovněž vydařil vstup do druhého dějství. Hned v 51. minutě totiž Lafita rozjel na levé straně bleskový protiútok, při němž vyslal před branku Villarrealu prudkou přihrávku. Areola na míč nedosáhl a Vázquez mohl na zadní tyči pohodlně uklidit míč do sítě - 2:0! Marcelinově družině zápas proklouzával mezi prsty, ale už jistý účastník vyřazovací fáze probíhajícího ročníku EL se ne a ne dostat k ohrožení domácí svatyně.

Naopak hráči El Geta si drželi favorizovaného soupeře na distanc a kráčeli za důležitým vítězstvím. V průběhu druhé půle ještě mohli po hrubé chybě v rozehrávce Villarrealu potrestat Žlutou ponorku po přihrávce Ščepoviče Álvaro Vázquez, ale ztroskotal na vyběhnutém Areolovi. Žlutá ponorka si za svůj dnešní výkon nezasloužila ani bod, domácí se naopak mohou po zásluze radovat z ukončení čtyřzápasové série bez výhry.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele