37. kolo
08.05.2016 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Sporting Gijón 1:1

Cesta Getafe za záchranou zdárně pokračuje. Madridský klub totiž vybojoval proti obdobně strádajícímu Sportingu Gijón bod za remízu 1:1 a poskočil před závěrečným osmatřicátým kolem mimo sestupové pozice.

Hosty sice poslal do vedení Sergio Álvarez, jenže hned vzápětí uviděl Nacho Cases druhou žlutou kartu a Sporting tak od šestapadesáté minuty dohrával v desíti. Početní převahu nakonec Getafe dokázalo zužitkovat deset minut před koncem, kdy střídající Stefan Scepović srovnal přesnou hlavičkou na konečných 1:1. Oba celky tak mají na sklonku sezony shodně šestatřicet bodů, přičemž Getafe v tomto boji drží výhodu v podobě lepších vzájemných zápasů a je tak na prvním nesestupovém sedmnáctém místě.

Getafe do utkání vstoupilo lépe a připadla mu také první šance zápasu. Pedro León sice kombinaci na pravé straně hřiště zakončil povedenou přízemní ranou, jenže brankář Sportingu Ivan Cuéllar stihnul včas zareagovat a udržet čisté konto. Když pak neuspěli ani Sarabia a znovu aktivní León, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Z druhé půle pak uplynulo sotva pět minut a vedení se tak trochu překvapivě ujali hosté. Přizvednuté autové vhazování Sportingu totiž skončilo až v hloubi šestnáctky, kde se k míči dostal Carlos Carmona a sklepl jej Álvarezovi, jenž povedenou ranou z voleje nedal brankáři Guaitovi šanci zasáhnout. Getafe nezbývalo nic jiného než vrhnout všechny síly dopředu a hodně mu v tomto ohledu pomohl hostující záložník Cases. Ten totiž uviděl za skluz na Medrána červenou kartu a postavil svých zbylých deset spoluhráčů do nezáviděníhodné situace.

I v oslabení však Sporting dokázal občas vyrazit do protiútoku a v sedmdesáté minutě málem zdvojnásobil jeho vedení Jony, ovšem se svou přízemní ranou nakonec neuspěl. Deset minut před koncem pak přišlo přece jen vyrovnání domácích, když přímý kop Leóna našel neomylně hlavu naběhnuvšího Scepoviće na přední tyči. Na víc se už sice Getafe v utkání nezmohlo, ovšem i remíza 1:1 znamená, že má v posledním kole proti Realu Betis svůj osud výhradně ve vlastních rukou. To Sporting se v boji o setrvání v první lize bude muset spoléhat na zaváhání konkurence.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele