12. kolo
23.11.2015 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Rayo Vallecano 1:1

Pondělní souboj mezi Getafe a Vallecanem skončil nerozhodně 1:1. Hořkosladký zápas prožil hostující Jozabed Sánchez, jenž si dal v druhé půli vlastní branku, ale svůj omyl ještě stihl napravit, když dorazil do branky nepovedený penaltový pokus Trashorrase. Blesky okupují po dvanáctém kole třináctou příčku, fotbalisty El Geta dělí od sestupového pásma jediný bod.

Diváci si v úvodu zápasu nemohli přijít na své, jelikož hráči obou mužstev spíše o prvních dvacet minut protáhli rozcvičku, než aby předváděli velký tah na branku. Neproduktivní oťukávání narušila až 34. minuta, kdy se přímo ze standardní situace pokusil prosadit domácí Vázquez. Jeho pěkný oblouček si ale gólman Raya Juan Carlos pohlídal. O dvě minuty později vyslal slabou střelu doprostřed branky záložník Getafe Lafita, Carlos však neměl problém míč zpacifikovat. Toť vše k zajímavým momentům první půle.

Po změně stran se na hřišti konečně začaly dít dramatické věci. V 54. minutě na sebe vzal zodpovědnost domácí Víctor, jenž zakončoval z velkého vápna rychlý protiútok. Střela šestadvacetiletého záložníka šla na branku, ale pouze do míst, kde stál připravený Carlos. Getafe bylo aktivnější, na hráčích v modrých dresech byla jasně patrná nespokojenost s dosavadním průběhem sezóny. Za svou obětavost si dokonce vysloužili šťastný první gól utkání. Psala se 58. minuta, když hosté chybovali v rozehrávce a k potrestání hrubky se jal Víctor, jenž okamžitě poslal míč před bránu. Tam se do neobratného skluzu pustil Jozabed, který míč trefil přesně do míst, kam Carlos nemohl dosáhnout - 1:0!

Obdržená branka probudila i Rayo, které se okamžitě snažilo s nepříjemným výsledkem něco udělat. Vyloženou šanci si však ne a ne vypracovat. Pomohl jim až zkrat Vigaraye, jenž po centru z pravé strany nepochopitelně rukou sebral míč z hlavy naskakujícího Eberta. Sudí nemohl jinak než udělit domácímu obránci žlutou kartu a nařídit pokutový kop. K míči se postavil Trashorras, ale pokutový kop vůbec nezvládl a gólman Guaita vykopl míč z čáry. K balónu se ale ze všech nejdřív dostal Jozabed, jenž přesnou dorážkou odčinil svůj vlastní gól - 1:1!

Domácí i přes to sahali po vítězství. Po rohovém kopu v 75. minutě vyslal nenápadnou hlavičku na branku Raya Vigaray. Juan Carlos měl s míčem obrovské problémy a nakonec se míč odrazil od břevna na brankovou čáru, kde jej hostující gólman s velkou úlevou lapil. Více už se na Coliseum Alfonso Perez nestalo a oba týmy se tedy rozešly s jedním bodem.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 popř.1:2, 02

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele