22. kolo
30.01.2016 18:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic pokořil Getafe a je už pátý

Athletic sice svůj nedávný trojboj s Barcelonou nedovedl do vítězného konce, ovšem nechal na něj zdárně zapomenout, když si v Madridu poradil s tamním Getafe v poměru 1:0. O jedinou branku utkání se postaral mladý Iňaki Williams, jehož gól zajistil baskickému klubu poskočení na výtečné páté místo v ligové tabulce. Getafe zůstává ve středu pole na jedenácté pozici.

Jednadvacetiletý Williams nedávno prokázal svou loajalitu vůči celku z Bilbaa podpisem nové dlouholeté smlouvy a ve čtyřiadvacáté minutě se přesnou hlavičkou podepsal na těsné výhře Athletiku. Getafe sice mělo ve zbytku utkání hned několik šancí na srovnání, jenže finální fáze domácí hráče pokaždé zradila, a tak si připsali svou první ligovou prohru na vlastní půdě, která před sobotním neúspěchem trvala celé tři měsíce... Sobotní mizérii ještě v samém závěru podtrhl obránce Juan Calá, jenže se nechal vyloučit za dvě žluté karty.

Za mohutného povzbuzování silné skupiny hostujících fanoušků se do zápasu podařilo lépe vstoupit Athletiku a křídelník Sabin Meriňo záhy zahodil hned dvě slibné příležitosti. Než se Getafe zvládlo vzpamatovat, prohrávalo již 1:0. Mikel Balenziaga sebral volný míč a přesným centrem našel nabíhajícího Williamse, jehož hlavička na přední tyči skončila až v síti. Pro mladého Baska šlo již o druhý gólový zásah v tomto týdnu, což jen potvrdilo, jak dobře Athletic udělal, že si jej čerstvě zavázal na dalších pět let.

Williamsův útočný parťák Aritz Aduriz mohl posléze vedení hostů zdvojnásobit, ale z hloubi pokutového území nakonec ze slibné pozice pouze přestřelil. Getafe tak nadále zůstávalo na dostřel a v průběhu druhé půle měl výtečnou šanci srovnat Stefan Scepović, jenž se dostal do samostatného úniku. Tváří v tvář brankáři Iraizozovi však selhal a pouze jej nastřelil do nohy. Když pak v samém závěru po centru na zadní tyč selhal s nepřesným zakončením také Álvaro Vázquez, museli se domácí smířit s těsnou prohrou 1:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3 2

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele