9. kolo
24.10.2015 16:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Real ve Vigu díky skvělému Navasovi udržel první místo

Real Madrid zvládl vysoce náročné utkání na půdě a díky výhře 3:1 se nadále drží na čele Primera División. O vítězství se sice svými trefami postarali Cristiano Ronaldo s brazilskými beky Danilem a Marcelem, ovšem mužem zápasu byl přesto brankář Bílého baletu Keylor Navas. Kostarický gólman předvedl další fantastické představení, které hráče Celty přivádělo k šílenství, a nestačil nakonec jen na skvostnou dalekonosnou ránu Nolita.

Vstup do zápasu si Real ani nemohl představit lepší - už ve třiadvacáté minutě totiž hosté vedli 2:0 a mířili za pohodlným vítězstvím. Celta se však nevzdala a ještě do poločasu mohla na základě počtu vytvořených šancí i vyrovnat, to by však v brance Realu nesměl stát Keylor Navas. Jednička Realu pro letošní sezonu se těší excelentní formě, což předvedla v dobré čtveřici případů. Po změně stran pak bylo pro domácí ještě hůře, když Gustavo Cabral obdržel druhou žlutou kartu. Ani to však Celtu nezastavilo od snížení zásluhou Nolita a mocného tlaku, kdy vedení Realu viselo na vlásku. V závěru však pojistil výhru hostí Marcelo a Rafael Benítez si mohl definitivně oddechnout.

Pro Celtu jde vůbec o první prohru sezony, jediným neporaženým klubem tak letos zůstává právě Real. Ten se vyhřívá na čele ligové tabulky s tříbodovým náskokem právě na svého sobotního soupeře a Barcelonu, která má svůj zápas devátého kola stále před sebou.

Pro Real šlo o další řádný test kvality šířky kádru, neboť i tentokrát nemohla nastoupit celá řada ofenzivních hvězd madridského výběru. Vedle Cristiana Ronalda se tak v útočném triu objevili Jesé a Lucas Vázquez. Záhy však obvyklí náhradníci ukázali, že i oni umí přispět svou troškou k dílu. Nejprve v osmé minutě Vázquez vybídl perfektně vyváženou přihrávkou ke skórování Ronalda a hosté vedli 1:0.

Celta se pokoušela o okamžité vyrovnání slibnou desetiminutovkou, během níž si vytvořila hned několik šancí - zvláště Orellanova prudká střela z osmnácté minuty si vyžádala, aby zaúřadovaly Navasovy špičkové reflexy. Útočné choutky Viga však zároveň nechávaly okénka v obraně a jednoho takového využil pravý bek Danilo, jehož poslal do samostatného úniku špičkovou přihrávkou Jesé a brazilská letní posila z Porta vstřelila suverénně svůj první gól v novém dresu.

S Celtou ani prohloubení ztráty vůbec neotřáslo a po celý zbytek první půle se chvílemi chaotická obrana Realu musela spoléhat na výtečného Navase, jenž postupně vyrazil Wassův přímý kop, šanci Iaga Aspase i ránu z kopačky Pabla Hernándeze. Celta hrála výborně, ale ani to jí nestačilo k tomu, aby v poločase odcházela za lepšího stavu.

Po změně stran málem pojistil vedení hostí střídající Isco, jenže trefil pouze brankovou konstrukci. Jinak držela otěže zápasu ve svých rukou pevně neúnavná Celta, kterou nepoznamenalo dokonce ani vyloučení Cabrala z osmapadesáté minuty. A když už Nolito konečně dokázal Navase překonat, vykopnul míč z brankové čáry pro změnu pozorný Marcelo. Heroický výkon domácích vykulminoval pět minut před koncem, kdy Nolito nahromadil veškerou dosavadní frustraci do střely z dobrých třiadvaceti metrů a ani mrštný Navas na tuto pumelici do horního růžku neměl sebemenší nárok.

Dost možná klíčová situace utkání přišla chvíli po Nolitově snížení - střídající John Guidetti se ocitl v šestnáctce Realu nehlídaný, jenže zblízka své zakončení uspěchal a nechal tak Real přežít poslední infarktový moment. Nedlouho poté totiž Marcelo zvýšil na 3:1 a bylo rozhodnuto.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
boryland

2:1...............

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Robík

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
valloire

1-4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bale s Kovačičem jsou zranění, tak nevím proč figurují v předpokládaných sestavách .. navíc, Ramos už není a pravděpodobně bude hrát .. věřím ve výhru o gól nebo o dva

Reagovat
dextroza_m

5:0

Reagovat
arsavin

1:1

Reagovat
santini

čo predviedol Nolito sa len tak nevidí... som hrdý na celý tím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele