2. kolo
29.08.2015 22:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Rayo Vallecano 3:0

Celta Vigo snad roste s každou sezonou. Již předchozí dva ročníky přinesly galicijskému klubu příznivá umístění a celou řadu cenných skalpů, a nejinak tomu podle všeho bude i letos. Nyní se o tom přesvědčilo Rayo Vallecano, které si z Viga odváží jasnou prohru 3:0.

Hostům rozhodně nepřidalo brzké vyloučení brankáře Toňa již z desáté minuty, zvláště když Nolito následující pokutový kop bezpečně proměnil. Od té chvíle již svěřenci Eduarda Berizza měli hru plně pod kontrolou a došli si suverénním způsobem pro druhé vítězství v řadě a nadále stoprocentní vstup do nového ligového ročníku. Druhý gól přidal znovu Nolito a Andreu Fontás v samotném závěru doplnil ještě pověstnou třešničku na dortu.

Zatímco loni se Rayo dočkalo ze stadionu Balaidos tvrdého výprasku 6:1, letos si dělalo větší naděje. Ve chvíli, kdy Toňo srazil k zemi probíhajícího Daniela Wasse v průniku střemhlav k odkryté bráně, však očekávání Paca Jémeze a celého jeho týmu musela okamžitě značně poklesnout. Podle předpokladů dostal hostující brankář okamžitou červenou kartu a ani jeho náhradník Juan Carlos nedokázal následný pokutový kop Nolita zneškodnit, neboť si vybral špatnou stranu.

Co se Carlosovi nepodařilo během penalty, to alespoň nahradil těsně před koncem první půle tváří v tvář Iagu Aspasovi. Pouhých pět minut po změně stran však hosté z Vallecana dostali i gól číslo dvě a bylo takřka rozhodnuto. Pablo Hernández nejprve přerušil akci soupeře a okamžitě vyslal do šance vždy připraveného Nolita, aby si připsal svůj druhý gól večera. Španělský reprezentant v závěru ještě přidal i jednu asistenci, když jeho centr prosvištěl pokutovým územím, až jej nakonec hlavou usměrnil Fontás až do sítě.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
santini

Santini vs. Nosonohy again pre mňa dnes jasná 1, výsledok 3:1

Reagovat
santini

keby Rayo nedostalo Redku tak skoro, možno by ten gól aj dalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele