20. kolo
16.01.2016 18:15 CET
4 : 3
(2:0)

Reportáž

Celta si zahrávala, ale nakonec přestřílela Levante 4:3

Celta Vigo dokázala zarazit svou černou sérii tří porážek v řadě, když v zábavné přestřelce proti Levante zvítězila v poměru 4:3. Všechno zprvu vypadalo z pohledu domácího celku jednoznačně, když ještě do přestávky vsítil dvě branky John Guidetti a po změně stran přidal pojistku v podobě třetí trefy Iago Aspas, jenže Levante se nevzdalo ani za stavu 3:0 a natropilo ještě do konce utkání favoritovi pořádnou neplechu.

Dvě branky v rychlém sledu v podání Deyversona a Pedra Lópeze dostaly hosty znovu na dostřel, ovšem šest minut před koncem znovu pohlídal náskok Celty Fabian Orellana. Pět minut poté ještě jednou snížil na rozdíl jediné branky Pedro Morales, avšak na vyrovnání již Levante nezbylo dost času. Celta tak zůstává díky zisku tří bodů na pátém místě před dotírající Sevillou, zatímco Levante zůstává stále na samém dně Primera División.

Někdejší člen kádru Manchesteru City Guidetti poslal domácí do vedení v pětatřicáté minutě, když doklepl zblízka do sítě Aspasovu přihrávku, a hned pět minut nato zvládl švédský útočník přidat i gól číslo dvě. Tentokrát mu k překonání Diega Mariňa dopomohl i odraz od tyče. Když pak Aspas přidal v sedmapadesáté minutě vlastní gólovou trefu, zdálo se, že o vítězi zápasu již nemůže být sporu.

Přesná hlavička Deyversona však dodala hostům jiskřičku naděje a sotva dvě minuty nato ji rozžehl ještě víc povedenou ranou z voleje López. Pro domácí příznivce na stadionu Balaidos pak následovala krušná desetiminutovka tlaku hostí, kterých najednou bylo plné hřiště, ovšem k úlevě kouče Eduarda Berizza i fanoušků Celty zvládl skórovat Orellana po další asistenci aktivního Aspase.

Přesto ještě nebylo nic hotovo. Ránu Rogera dokázal brankář Sergio Álvarez pouze vyrazit, Morales se k míči dostal nejrychleji a náskok Celty byl znovu jednobrankový. Nastavený čas si tak domácí neužili ani v nejmenším, ale nervózní chvilky nakonec přestáli a mohou slavit navýsost důležité vítězství 4:3.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele