35. kolo
25.04.2016 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Granada CF 2:1

Celta Vigo potvrdila roli favorita a na domácí půdě porazila Granadu 2:1. O výhru Galicijských se dvěma přesnými zásahy postaral Iago Aspas, jenž vsítil první gól z penalty a vítěznou branku přidal v 76. minutě po přihrávce Nolita. Andalusanům nepomohl krásný vyrovnávací gól El Arabiho a zůstávají proto jen bod nad pásmem sestupu. Vigo je nyní na páté příčce.

Herně byla Celta jasně lepší, vytvářela si mnoho dobrých příležitostí a hned v 7. minutě sahala po vedoucí brance. Aspas se z druhé vlny dostal k odraženému míči, ale namířil jej pouze do vyběhnutého gólmana Granady Fernándeze. Na to odpověděla Granada hned o dvě minuty později akcí Cuency, jeho přihrávku či střelu ale na brankové čáře nikdo v červenobílém nedokázal dopravit do sítě.

Po čtvrthodině hry přišel první důležitý okamžik zápasu, když hostující Biraghi ve vápně nešikovně nakopl atakujícího Guidettiho a sudí Manzano bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Penaltový exekutor Iago Aspas namířil svou střelu neomylně do protipohybu gólmana Fernándeze - 1:0! Granada mohla srovnat ještě do přestávky, ale ve 40. minutě hlavičkoval Lombán pouze do břevna!

Po změně stran hosté ještě přidali a dokázali vyrovnat obraz hry. Rychlý protiútok zakončoval Peñaranda po krásném uvolnění ve vápně jen do gólmana Blanca. Obětavá hra se hostům vyplatila v 69. minutě. Aktivní Peñaranda se po pravé straně dostal do vápna a vyslal na Blanca další střelu z úhlu. Domácí brankář míč jen vyrazil za šestnáctku, odkud El Arabi vyslal v pádu nechytatelnou střelu k tyči - 1:1!

Výhru však na svou stranu nakonec přeci jen přetáhl po dnešku pátý celek Primera División. Nejdříve Wass vyslal na branku Fernándeze výstavní pokus, který ale hostující brankář dokázal vytlačit mimo nebezpečí. O pár minut později už však musela obrana Andalusanů kapitulovat. Nolito našel pasem z prvního doteku nabíhajcího Aspase, jenž z bezprostřední blízkosti prostřelil hostujícího gólmana - 2:1! Na druhý gól domácího odchovance už hosté nenašli odpověď a museli tak domů cestovat s prázdnou. Celta se raduje ze sedmého zápasu v řadě bez poražky a je blízko startu v příštím ročníku Evropské ligy.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

remiza nebo 2

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je pro Granadu zápas roku!! Jelikož pak už mají za soupeře jen Barcelonu, Sevillu a vyborně hrající Las Palmas. Náskok májí navíc jen 1 bod na svoje pronásledovatele.. Barcelona bojuje o titul tady nečekám nic jiného než vítězství katalanců, Sevilla bojuje o EL a Las Palmas tam by teoreticky bod získat mohly, ale to by na záchranu na 100% nestačilo ... Takže dnes za mě 02 Granada jinak je čeka jistej sestup !!..

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna 2! 0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele