17. kolo
30.12.2015 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Athletic Bilbao 0:1

Jediná branka Raúla Garcíi ze 71. minuty rozhodla o vítězství Bilbaa ve Vigu. Lvi si po přesvědčivém výkonu připsali třetí venkovní výhru v sezóně a bodově se dotáhli na první pohárovou pozici. Celta sice obléhala dobře bránícího soupeře, ale neuhlídala jeden protiútok. Po sedmnáctém kole ji tak na čtvrtém místě může přeskočit Villarreal.

Zápas získával tempo jen zvolna. Bilbao zastávalo jasnou taktiku - vycházelo ze zabezpečené obrany a snažilo se vysokým napadáním znemožňovat jakékoli útočné snahy domácích. 17. minuta utkání přinesla první výrazné vzrušení, když se domácí Hernández ve vlastním vápně lehce dotkl míče rukou a hráči Athleticu v čele s Adurizem vehementně reklamovali pokutový kop. Sudí Montero však zákrok nejspíš neviděl. Chvíli nato se do zakončení dral záložník Bilbaa Sabin, proti Álvarezovi ale neuspěl.

Na vyloženou šanci ale diváci v první půli čekali marně. Za zmínku tak stojí snad střela Beñata ze 40. minuty. Jeho pokus z poza vápna ale postrádal větší přesnost. Ani po změně stran nepřibyl ani před jednou brankou gólové situace a čekalo se na jednu branku, která utkání rozhodne.

Ta přišla v 71. minutě a měl ji na svědomí hostující Raúl García. Ten využil brilantní přihrávky Adurize za obranu a ve sprintu ranou vnějším nártem překonal vyběhnutého Álvareze - 0:1! Lvi tak dosáhli přesně toho, s čím do utkání šli, a ve zbytku zápasu už houževnatě bránili vedení. V 80. minutě mohl dát Vigu naději na lepší výsledek Orellana, jenže ten střelou bez přípravy po pasu Malla přestřelil. Athletic tedy dokráčel za třemi body a úspěšně stíhá Deportivo. Celta bude čekat, zda ji zítra dokáže přeskočit Žlutá ponorka.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas se sázkovkama- favorit neprohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

V době , kdy jsem psal . příspěvek tak byl favorit domácí. Kdy to ty buzny jedny otočili a proč? Bylo více sázek na 2 ??

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
santini

určite šláger kola. Myslím, že by sme mohli a mali bodovať. Obaja dajú gól sa zdá byť tutovka môj tip 3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele